Domáca krtkova torta fotorecept

janka1710 - fotkajanka1710, 3. apríla 2011
Domáca krtkova torta (fotorecept)
Foto: janka1710

Túto tortu som prvýkrát robila z polotovaru. Ale na internete som našla recept a odvtedy som ju už v obchode nekúpila:) Nenáročná na prípravu, Zobraziť celý popisTúto tortu som prvýkrát robila z polotovaru. Ale na internete som našla recept a odvtedy som ju už v obchode nekúpila:) Nenáročná na prípravu, zvládne ju aj začiatočník.

8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
160 g
140 g
15 g
1 lyžička
KRÉM:
500 ml
2 ks
5 lyžíc
3 ks
250 g
100 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov. Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru a potom vymiešame žĺtky so zvyšnými 80g cukru a 5lyžicami vriacej vody. Múku, kakao a sódu bikarbónu zmiešame, preosejeme a pridáme k žĺtkam. Zamiešame a potom zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejem do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť.

    Domáca krtkova torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si krém: Zlatý klas uvaríme podľa návodu s kryštálovým a 2ks vanilkovým cukrom. Krém dáme vychladnúť. V miske si vymiešame tvaroh spolu s Herou, vanilkovým a práškovým cukrom (každý si prisladí, ako mu chutí). Nakoniec do zmesi pomaly zašľaháme vychladnutý puding.

    Domáca krtkova torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme korpus vychladnutý, tak z neho "vydlabeme" prostriedok. Okraj však necháme asi 2cm hrubý. Vydlabaný korpus rozmrvíme na menšie kúsky.

    Domáca krtkova torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Banány ošúpeme a po dĺžke prerežeme. Naukladáme ich na korpus.

    Domáca krtkova torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém kopcovito nanesieme na korpus. Nakoniec celú tortu posypeme rozmrveným korpusom. Odložíme na pár hodín do chladničky a môžme podávať.

    Domáca krtkova torta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

pivonka
Založila som do KK, ale mám otázku: Nepadá ten rozmrvený korpus?
abend
Super recept a výsledok stojí za hriech.
hubata
Ešte chvíľu, rozhrnie sa kopček a vystrčí sa ružový čumáčik. Pekná a dobrá pre detičky aj dospelých. Ukladáám !
3sandra3
to je skvelá tortička... občas som urobila tú z polotovaru, ale dávno som ju nekúpila, tak teraz upečiem celú doma... fajn
korbacik
pivonka, ja keď robím krtkovu tortu, ten rozmrvený vrch tam poriadne pritlačím, netreba sa toho báť, nie je to vidieť...
1x papava
evas13
Tuto tortičku upečem prasynovcovi k meninám už sa teším. :)
pachola
tiež robievam niečo podobné ,ale plnka je iba 2 vyšlahané šľahačky a ovocie napr.mrazené čučoriedky ,z tých omrvín,ktoré vyrobím z vydlabanej zmesi dám do šľahačky asi 2/3 a zbytkom posypem vrch a pocukrujem... zmizne v priebehu chvíle
torticka
Chýba Ti už len krtko. Pošlem Ti ho, lebo ma už štve v tej záhrade.
dorisa
Ešte som sa ku krtkovému koláču (alebo teda torte )nedostala:)))
cica2
tak túto tortičku niekedy spravím, tiež som minule špekulovala že ju spravím z polotovaru, preto som sa tvojmu receptíku teraz potešila a radšej si ju spravím podľa tvojho, vďaka:)...krásne sa ti vydarila!
3sandra3
včera som si na nej pochutnávala.... najprv som ju upiekla a potom som ju darovala synovcovi k narodeninám a potom sme ju zbaštili :-)
babcitka
Skúšala som piecť krtkovu tortu podľa tvojho receptu. Chuťovo bola vynikajúca,ale krém vo vnútri bol strašne riedky a odkrojený kúsok nevyzeral moc pekne..
gianni
dnes som robila synovi k 4 narodeninám,fajná :-)
321dajaa123
Skúšala som dnes tento recept...pre info mám 13 rokov...trvalo mi to až 5 hodín...lebo kým sa mi to vychladlo atd. ... No a zajtra uvidím ako to bude chutiť,ale podla mna výborne... :)
baskaba
v piatok som ju robila :) bola super, ale nabuduce dam menej Hery. mam aj fotku, poradite ako ju sem pridat?
valeria21
Nerobila som ani polotovar,ani som ju nejedla.A moze tam ist aj ine ovocie?