Domáca klobása bez papriky

Autor receptu: lubikus

Zdravím všetkých fanúšikov údenín. Nikde na webe som nenašiel recept na domácu klobásu, do ktorej sa nepridá paprika. Niekto povie, že čo je to za klobásku bez papriky, ale ja som takú vyrobil a môžem napísať, že chutí naozaj skvele. Určite mnohí z vás už takú pochúťku doma pripravili, tak sa vám bude zdať môj recept trápny, ale ak ste ešte nie, ponúkam recept, ktorý naozaj stojí na to. Pomer korenín som dával tak podľa seba, ale chuť klobásky po vyúdení stála naozaj za to.

Postup

  1. Nakrájal som všetko mäso aj s bôčikom na menšie kúsky, vložil do veľkej umelohmotnej debničky a nechal som ho v chlade do druhého dňa odvodniť.
  2. Na druhý deň som mäso pomlel, zmiešal so všetkými surovinami, dobre premiešal a nechal zasa v chlade do ďalšieho dňa odstáť.
  3. Na ďalší deň som túto voňavú zmes naplnil do bravčových čriev, ktoré som po naplnení popichal, zavesil na palice a dal údiť. Údil som asi 12 hodín