Domáca karlovarská knedľa

Autor receptu: shukvacik

Moja obľúbená domáca príloha k mäsu a kapuste.

4-6
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rožky si nakrájame na malé kocky, pridáme mlieko rozmiešané so žĺtkami a soľou ,,chvíľu necháme odstáť,,.
  2. Potom pridáme rozohriaté vlažné maslo, hrubú múku, tuhý sneh z dvoch bielkov, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej pažítky, muškátový oriešok (medzi prsty), mleté čierne korenie, soľ.
  3. Ak sa nám cesto lepí pridáme ešte trochu hrubej múky.
  4. Z urobeného cesta si vytvarujeme knedľu a zabalíme ju do potravinárskej fólie alebo utierky a na obidvoch koncoch zaviažeme špagátom.
  5. Knedle varíme vo vriacej vode 20 minút, po vybratí dáme dolu potr. fóliu a môžme servírovať.
  6. Dobrú chuť :-)