Domáca karlovarská knedľa
Autor receptu: shukvacik
Moja obľúbená domáca príloha k mäsu a kapuste.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Rožky si nakrájame na malé kocky, pridáme mlieko rozmiešané so žĺtkami a soľou ,,chvíľu necháme odstáť,,.
- Potom pridáme rozohriaté vlažné maslo, hrubú múku, tuhý sneh z dvoch bielkov, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej pažítky, muškátový oriešok (medzi prsty), mleté čierne korenie, soľ.
- Ak sa nám cesto lepí pridáme ešte trochu hrubej múky.
- Z urobeného cesta si vytvarujeme knedľu a zabalíme ju do potravinárskej fólie alebo utierky a na obidvoch koncoch zaviažeme špagátom.
- Knedle varíme vo vriacej vode 20 minút, po vybratí dáme dolu potr. fóliu a môžme servírovať.
- Dobrú chuť :-)