Domáca huspenina
Autor receptu: brano24
Fantastické jedlo nielen pre chuť, ale aj pre všetkých, ktorým už ,,kĺby" vypovedajú
poslušnosť. Rôsol z vývaru podporuje tvorbu maziva v kĺboch človeka. Jednoducho
príjemné/chutné s užitočným.
6 porcií |
20 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetko dáme spolu do cca 4l vody a postavíme variť.
Privedieme do varu a varíme cca 1,5 hod v klasickom hrnci, alebo 30 min v kuchte.
- Odstavíme a všetko z vývaru vyberieme.
Mäso oddelíme od kostí a pokrájame na kocky. Kože z kolena nemusíme všetky, ale ja ich mám rád, takže nevadí.
Komu ako podľa chuti.
Pokrájané mäsko vložíme naspäť do vývaru, podľa potreby dolejeme vodu a ešte aspoň 15-20 min povaríme.
Zeleninu pokrájame, ale necháme bokom.
- Odstavíme, dosolíme/dochutíme a vložíme pokrájanú zeleninu, samozrejme okrem cibule.
- Naberieme do misiek jednotlivé porcie a necháme pomaly vychladnúť a odstáť aspoň 24 hod.
- Misku so sadnutým rôsolom pretrasieme a vyklopíme na tanier.
Polejeme octom, posypeme nakrájanou čerstvou cibuľkou a podávame s čerstvým, teplým, chrumkavým chlebom.
Dobrú chuť.