Foto: helenam
Ide o lahodnú griotku, ktorá je oveľa lepšia ako tá z obchodu. Ak máte trochu višní,rumu a cukru tak sa o pár týždnov dočkáte Zobraziť celý popisIde o lahodnú griotku, ktorá je oveľa lepšia ako tá z obchodu. Ak máte trochu višní,rumu a cukru tak sa o pár týždnov dočkáte vlastnej griotky.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si 5 litrovú fľašu. Višne dobre umyjeme. Na spodok fľaše nasypeme trochu višní a na ne nasypeme trochu cukru. Takto vrstvíme až kým sa nám neminú višne a cukor. Na konci vlejeme do fľaše rum. Fľašu zatvoríme a necháme stáť na tmavom mieste osem týždňov.
- 2
Po ôsmych týždňoch fľašu otvoríme a višne scedíme. Griotku si následne zriedime litrom vodky a môžeme podávať. Najlepšia je vychladená. Višne nevyhadzujte, sú vynikajúce ako maškrta :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte mám z minulého roku 1,5 fľaše. Keď príde na návštevu švagriná , tak si dáme po kalíšku. Višne síce ešte mám , no načo budem robiť do zásoby. Možno na budúci rok znovu spravím.
Dobrý, môžte mi prosim napísať pomer ingredienci, príp.postup, čo ako kedy???
môj mail : blekota75@gmail.com
Ak sa riedi iba vodkou, tak tie grády veru nestratí …