Višňovica - druhá časť

babkamt - fotkababkamt, 21. augusta 2011
Višňovica - druhá časť
Foto: babkamt

V prvej časti som písala len postup výroby višňovice,teraz pridávam aj fotky.Ešte som natrhala potrebné množstvo višní,tak som aj ja spravila likér.

Suroviny

3 kg
1,5 kg
1 liter
1 liter
2 ks




Postup

  1. 1

    3 kilá tmavých umytých višní aj s kôstkami prekladám v 5 litrovom pohári na zaváranie s 1,5 kg cukru. Aby sa mi to lepšie miešalo,dala som višne do dvoch pohárov.

    Višňovica - druhá časť - obrázok 1
  2. 2

    Poháre som zakryla gázou.Za stáleho premiešania,ja som zo začiatku,kým sa pustila šťava,miešala každý deň.Višne nechám odstáť 8 - 9 týždňov,stále premiešavam.Na fľašu som si nalepila lístok,na ktorom mám napísané , kedy som višne nakladala a dátum , kedy ich mám stiahnuť.

    Višňovica - druhá časť - obrázok 2
  3. 3

    Po uplynutí 9 týždňov som višne scedila cez sitko,do ktorého som vložila gázu. Do scedenej višňovej šťavy pridám 2 kusy rumovej esencie ,1 liter destilovanej vody a ja som pridala štvorročnú čerešňovicu 52.Za mladi sme chodili do Maďarska na Jamaika rumovú esenciu.

    Višňovica - druhá časť - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu premiešam,nalejem do fliaš .Tento likér vydrží dlho,ak sa ovšem rýchlo nevypije.Ja som naliala do dvoch kalíškov,jeden pre mňa a druhý ponúkam tomu,kto má naňho chuť.Na zdravie.

    Višňovica - druhá časť - obrázok 4

Diskusia k receptu

ketty3811
ja by som si dala.:-)) ďakujem.iste chutný likér,ukladám si ho,možno raz budem mať aj višne.:-)
babkamt
ketty3811,rada by som ťa pozvala na pohárik likéru a kávičku......
marta5
Ja som robila tiež višnový liker,dala som cukor a zaliala rumom,teraz som robila nový černicový a zaliala som ho vodkou.Ešte sme ho nechutnali,verím že bude súper moj otecko robil tak ,že pridával drobné ovocie tak ako dozdrievalo-jahody,maliny,viničky,egreše,višne,černice a stále zasýpať cukrom a zaliať alkoholom.Bolo to jedničkové.
babkamt
marta5,ako postupuješ ďalej? Stiahneš to,alebo to jete aj s ovocím?
garanco
Pozri sa na môj recept - Griotka 3 v jednom-. Už si pochutnávame na likéri, aj na višniach(ale len tak potajomky-lebo tie sú na zimu, keď nebude čerstvé ovocie). Som prekvapená, že ešte teraz máš višne!
babkamt
Tie višne som neoberala teraz.,ale pred dvomi mesiacmi.
marta5
babkamt,prepáč -až teraz som sa k tomu dostala.Može sa aj stiahnuť,ale ja to mám rada s ovocím je to veľmi dobré,už sme to chutnali.