Granola
Domáca granola so sójovým zakysaným nápojom
Autor receptu: lunter
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 130 - 180 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na plech, vyslaný papierom na pečenie, vysypeme orechy, pečieme asi 10 minút. Mandľové hoblinky pečieme spolu s orechmi, ale na plech ich dáme o 4 minúty neskôr.
- V miske zmiešame ovsené vločky, pohánkové vločky, škoricu, štipku soli a javorový sirup.
Opečené orechy nasypeme do misy s vločkami, všetko dôkladne premiešame a nasypeme späť na plech.
- Teplotu rúry znížime na 130 stupňov a granolu pečieme asi 15 minút. Potom pridáme sušené jablká a pečieme ešte asi 15 minút.
Po upečení necháme vychladnúť. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe. Dobre vychladená granola vydrží minimálne týždeň.
- Domácu granolu zalejeme sójovým zakysaným nápojom a ochutíme jadierkami granátového jablka, prípadne iným ovocím podľa vlastnej chuti.
|