Granola

Domáca granola so sójovým zakysaným nápojom

Autor receptu: lunter

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 130 - 180 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na plech, vyslaný papierom na pečenie, vysypeme orechy, pečieme asi 10 minút. Mandľové hoblinky pečieme spolu s orechmi, ale na plech ich dáme o 4 minúty neskôr.
  2. V miske zmiešame ovsené vločky, pohánkové vločky, škoricu, štipku soli a javorový sirup. Opečené orechy nasypeme do misy s vločkami, všetko dôkladne premiešame a nasypeme späť na plech.
  3. Teplotu rúry znížime na 130 stupňov a granolu pečieme asi 15 minút. Potom pridáme sušené jablká a pečieme ešte asi 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe. Dobre vychladená granola vydrží minimálne týždeň.
  4. Domácu granolu zalejeme sójovým zakysaným nápojom a ochutíme jadierkami granátového jablka, prípadne iným ovocím podľa vlastnej chuti.