Foto: mundaka
Robievala ju moja babka. Sladkosť mňamková - a.... brutálna kalorická bomba Editácia: 08. 06. 2012 - takže, ako som tento recept pridala, už mi nič Zobraziť celý popisRobievala ju moja babka. Sladkosť mňamková - a.... brutálna kalorická bomba Editácia: 08. 06. 2012 - takže, ako som tento recept pridala, už mi nič iné po rozume nechodilo, len tú čokoládu uvariť ;-) - zároveň som aj pofotila. A je tu jeden postreh, na ktorý som akosi pozabudla, keďže ju často nepripravujem, lebo potom ju neviem prestať jesť. V bode č. 3 som napísala, že: "vymiešame na hladkú masu" - tak to celkom nejde, ako uvidíte aj na obrázku. To však na chuti nič nemení...
Suroviny
Sirup: | |
500 g |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
Mimo sirup: | |
100 g |
|
60 g |
|
1 mokka lyžička alebo zlatý klas |
|
250 g - Eligo |
|
Postup
-
1
Prísady mimo sirupu zmiešame v nádobe.
-
2
V hrnci zmiešame prísady na sirup, privedieme k varu a varíme pri silnom ohni a stálom miešaní presne 7 minút. Keď sirup začne vrieť, tak ma tendenciu vybehnúť z hrnca. Na chvíľu ho vtedy nadvihneme zo sporáka, uberieme plyn, vrátime a miešame, miešame 7 min. Môj sirup je tmavý, lebo som mala doma len trstinový cukor, tak som varila z neho...
-
3
Po siedmych minútach vlejeme do nádoby s ostatnými prísadami, rýchlo vymiešame na hladkú masu a plníme do papierových košíčkov. Počkáme kým vychladnú a stuhnú. Potom už len papanica...
-
4
Keď už je hmota vymiešaná
-
5
Stane sa, že čokoláda nestuhne.... Nevadí.... Tak ju papáme lyžičkou :-). Chce to trošku praxe s tým sirupom - v ňom je tajomstvo stuhnutia. Ak sa varí málo silno - čokoláda nestuhne, ak sa varí veľmi silno, tak stuhne skôr než ju stihneme naporcovať do košíčkov... A tu sú už hotové - naporcované :-)
abelovska.blog.sme.sk/c/295912/Trans-tuky-dobre-utajovani-zab...
kaiglova.blog.sme.sk/c/294876/Novy-nepriatel-v-kuchyni.html...
A naopak taký olivový olej "jedlo kontaminuje" tomu sa vyhýbaj
30. apríla 2012 o 13:02
varecha.pravda.sk/recepty/moja-rychla-a-zdrava-polievka-f...
Ešte jeden postreh, pred 3 týždnami som bol na jednej tancovačke, dostal som aj tortu, povaľovala sa v chladničke bez väčšieho záujmu, potom som ju položil na balkón kde od obeda pečie vražedné slnko a býva tam aj mestský holub. Tortičku si nikto nevšíma, slnko jej neuškodilo a holuba som tam odvtedy nevidel. Ktovie či tam vydrží do Vianoc ..........
na tému kokosového tuku: www.biologika.sk/e-obchod-p_1-57-kokosovy-olej.html...
a pýcha slovenského chem cukrárstva musela miesto na balkóne po 3 rokoch nonstop uvoľniť muškátom ....to vražedné slnko ...........
zobral som tú vec do jednej opustenej záhrady a položil vedľa mraveniska, mravce sú divoké a jeden ma napadol, nezabil som ho ....(možno mám život vo väčšej úcte ako svorka vegánov ......)