Foto: mariaklara
Túto polievku si robím, keď si nestihnem nejakú uvariť. Všetka zelenina je tam v surovom stave, okrem zemiaka, ktorý ide do nej vlastne len Zobraziť celý popisTúto polievku si robím, keď si nestihnem nejakú uvariť. Všetka zelenina je tam v surovom stave, okrem zemiaka, ktorý ide do nej vlastne len na zahustenie.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1/4 |
|
1 ks, malý |
|
2 - 3 ks |
|
1/4 |
|
2 ks, listy |
|
1 ks, veľký asi ako vajce |
|
300 - 400 ml, asi |
|
1 kocka ( 1 PL) alebo solčanka |
|
5-6 kvapiek |
|
Postup
-
1
Pripravíme si tieto suroviny:
-
2
Zemiak si môžeme na rýchlo upariť v mikrovlnke za 3, 5 min. Umyjeme ho a nožíkom doň pichneme asi 4 krát, aby v mikrovlnke nestrieľal. Musíme ho vložiť do nádoby, ktorá je určená na varenie v mikrovlnke.
- 3
Vodu privedieme do varu a vložíme do nej kocku bujónu bez glutamanu alebo soľčanku, pár minút povaríme. Necháme mierne vychladnúť.
- 4
Zeleninu pokrájame na menšie kúsky, vložíme do vyššej nádoby, pridáme zemiak a vývar.
- 5
Ponorným mixérom rozšľaháme.
- 6
Namiesto cestovín si do polievky pridáme ovsené vločky, alebo ražné, aké máme doma po ruke. Ešte doporučujem pridať 5 - 6 kvapiek olivového oleja.
- 3
abelovska.blog.sme.sk/c/295912/Trans-tuky-dobre-utajovani-zab...