Dobošové rezy
Autor receptu: uschi
Rada pečiem dobošky, je toho veľa a v pohode vydržia aj v mrazničke.
8 porcií |
60 minút príprava |
6 minút na 180 °C |
Postup
- V mlieku rozmiešame celé vajíčka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme vajcia a kúsky masla a vypracujeme hladké cesto.
- Rozdelíme ho na 6 častí a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pláty preložíme na pečiaci papier a pri 180 stupňoch pečieme z opačnej strany plechu asi 6 minút. Necháme ich vychladnúť a papier stiahneme.
- Z mlieka, zlatých klasov a vanilkových cukrov uvaríme puding. Čokoládu rozpustíme a pridáme do ešte teplého pudingu. Puding za stáleho miešania vychladíme.
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a spojíme s vychladnutým pudingom.
- Krém rozdelíme na 5 častí a pláty naplníme.
Čokoládu s cerou rozpustíme, vrch polejeme a odložíme do chladničky stuhnúť.