Thajský šalát s hovädzím mäsom

katka444 - fotkakatka444, 4. novembra 2013
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
115 g
350 g
175 g
2 ks
1 strúčik
2 PL
2 PL
2 ks
1 PL
1 zväzok
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Nakrájame šalátové listy, paradajky a uhorku nakrájame na plátky. Všetku zeleninu dáme na tanier. Ošúpeme cesnak a pretlačíme. Obtrháme listy z vôňovca citrónového a z vnútrajška nakrájame za jednu lyžičku. Na tenké pásiky pokrájame hovädzie mäso a odložíme nabok. Opláchneme bylinky, osušíme a nakrájame ich nadrobno.

  2. 2

    Rastlinný olej zohrejeme na veľkej panvici a cesnak s vôňovcom citrónovým pražíme 30 sekúnd, kým nezozlatnú. Pridáme mäso a opekáme ho na najsilnejšom plameni 1 až 2 minúty pri stálom miešaní, dávame pozor, aby sa pásiky mäsa nezlepili dokopy. Keď je mäso hotové umiestníme ho zeleninu.

  3. 3

    Vytlačíme 2 lyžice limetovej šťavy a pridáme do hrnca s bylinkami, olivovým olejom a čili omáčkou. Pri stálom miešaní povaríme asi minútu a prelejeme hotovým zálevom šalát a mäso a servírujeme.

Diskusia k receptu

2010
@ katka444 , tento salat - Laab je jeden zo tych ktory ti neodporucujem aby si si objednala ked zabludis do Thajska,( pozri si druhu minutu videa ) jedine ak tak @ kimlo by to zvladol s radostou aj na druhy den... cheers



2010
@katka444 , ale co by nie, nikdy nevies co sa stane v buducnosti.
Inac lacnejsia verzia je z bravcoveho (laap muu ) a kazdy si tam este prida kolko chce cerstvych byliniek a hlavne chilli.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia