Dierkovaný koláč
Autor receptu: tinca
Teraz ma napadol jeden koláčik, ktorý je rýchly a dobrý, robila som ho na meniny.
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky písady dobre vymiešame. V miske si pripravíme tvaroh, do ktorého pridáme žltok, cukor podľa chuti hrozienka, môže byť aj trošku citrónovej kôry, všetko dobre vymiešať. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.
Na cesto striedavo ukladáme lyžičkou kôpky z tvarohu a džemu/marmelády/. Ak džem tak by mal byť hustejší!!
- Koláč je pripravený do rúry upiecť.
Rada NAVYŠE.! Ja som robila tak, že som tvaroh rozdelila na 2 časti, jedna bola bez hrozienok a jedna s hrozienkami, ktoré som namočila v troche rumu.
- Pri pečení sa kôpky mierne prepadnú do cesta a vytvoria sa dierky. Preto dierkový koláč. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Nakrájame na kocky, na reze vyzerá úžasne.