Dierkovaný koláč

Autor receptu: tinca

Teraz ma napadol jeden koláčik, ktorý je rýchly a dobrý, robila som ho na meniny.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky písady dobre vymiešame. V miske si pripravíme tvaroh, do ktorého pridáme žltok, cukor podľa chuti hrozienka, môže byť aj trošku citrónovej kôry, všetko dobre vymiešať. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na cesto striedavo ukladáme lyžičkou kôpky z tvarohu a džemu/marmelády/. Ak džem tak by mal byť hustejší!!
  2. Koláč je pripravený do rúry upiecť. Rada NAVYŠE.! Ja som robila tak, že som tvaroh rozdelila na 2 časti, jedna bola bez hrozienok a jedna s hrozienkami, ktoré som namočila v troche rumu.
  3. Pri pečení sa kôpky mierne prepadnú do cesta a vytvoria sa dierky. Preto dierkový koláč. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Nakrájame na kocky, na reze vyzerá úžasne.