Dezert Mille Feuilles

Richard Obenrauch
šéfkuchár Boutique Hotela TULIP HOUSE, 22. novembra 2009
Dezert Mille Feuilles
Foto: Pravda - Sandra Támerová
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
1 balenie
500 ml
1 ks
500 ml
100 g
2 balenia




Postup

  1. 1

    Plátky z lístkového cesta si pripravíme vopred nasledovne: Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plát a narežeme na obdĺžniky. Pečieme v rúre na 170 stupňov Celzia.

  2. 2

    Pripravíme si krém. Zo Zlatého klasu, mlieka a cukru urobíme puding a nakoniec pridáme zrniečka z vanilky. Šľahačku vyšľaháme a spojíme pomerom 1 ku 3 s pudingovým krémom. Všetko spolu dôkladne vyšľaháme.

  3. 3

    Krém nastriekame na upečený plátok z lístkového cesta. Zakryjeme ďalším plátom. Opäť nastriekame krém, A doplníme malinami. Zakryjeme posledným plátom. Poprášime vanilkovým cukrom a dozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu

jerica
@kr ásne aj na pohľad,mala som možnosť vidieť na jednej akcii , štúdla inak .
marcy
poznám pod názvom Tirolské kocky,....obievam si ich sama, :)lebo v cukrárni som natrafila na staré,nechápem ako sa môže neminúť ?!?
hubata
Joj, aké pekné - myslíte že by aj moje boli také krásne? Skúsim si ich uložiť do KK ..... uvidíme.
torticka
marcy, ja som Tirolské kocky jedla v Kováčovej. Boli vynikajúce. Aj som z nich pribrala. Tam sa minuli raz, dva. Neboli tam maliny, ale lekvár. Joj, ako by som si dala.
flufi
tiež som ich prvý krát jedla v Kováčovej a chutili jedna báseň,len sa rýchlo míňali,bolo treba striehnuť na ne!
relaxx1
lákavá fotka. jednoduché, trúfam si na tento sladký malý zázrak ☺