Desiatové rožky

Autor receptu: hanee

Od skoly neznasam "lepenaky", co sme dostavali vsetci od mam na desiaty. Lepenaky preto, lebo dva krajce chleba boli zvycajne zlepene, maslom, syrom, pastetou, cimkolvek co bolo doma, nedajboze ked tam bolo nieco mokre ako paradajka ci uhorka, tak sa nelepili len chleby, ale aj obrusky v ktorych bola desiata zabalena. Vzdy mi to vadilo. Recept na plnene rozky tu urcite je a nie jeden, ale mna potesilo, ze sa mi tak vydarili a mozno niekomu pripomeniem, co sa da pohodlne zbalit na cestovanie .o)

16
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvasok som zarobila do vlazneho mlieka. Pridala som nadrobene kvasnice, lyzicu cukru, lyzicu muky a nechala som 15 minut postat v teple.
  2. Kvasok som priliala k muke a vypracovala som hladke cesto, doriedovala som sladkou smotanou podla potreby, asi tak 1.5 dcl som spotrebovala.
  3. Cesto som nechala kysnut. Treba mu aspon hodinu. Po vykysnuti som cesto premiestnila na pomucenu pracovnu dosku. Rozdelila na 4 casti. Kazdu cast vyvalkala na taky "pizzovy okruhly kolac" a nozom ho predelila na 4 casti.
  4. Kazdu cast som potrela barbecue omackou, pridala sunku a syr a zatocila ako klasicky rohlik od vrchnej, sirsej casti, kam ukladame plnku, po spodny spic.
  5. Zatocene rozteky som nechala na plechu podkusnut 20 minut a dalsich 20 - 25 som ich piekla na 200 stupnou v trube.
  6. Aaaano, mozete ich naplnit hocicim, napriklad vyborna plnka je prazenica so sampionmy, ale prakticky to mozu byt rozteky "co dum da" .o)