Demikát s kukuričnými haluškami

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 21. októbra 2012
Demikát s kukuričnými haluškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 ml
4 ks
1 ks
1 PL
4 ks
50 g
80 g




Postup

  1. 1

    Cibuľku nasekáme a vložíme do rozpáleného tuku. Miešame, aby nezhorela. Rozmrvíme na ňu bryndzu, prisypeme papriku a zalejeme vodou, najlepšie horúcou. Pridáme zemiaky a varíme do mäkka.

  2. 2

    Bylinky nasekáme nadrobno. Z krupice a vajca vypracujeme cesto, primiešame bylinky, soľ a tvarujeme halušky. Zavaríme ich v polievke.

  3. 3

    Na panvici opečieme nakrájanú slaninu s jarnou cibuľkou a posypeme polievku v tanieri. Najlepšia bryndza je májová, obsahuje najviac prírodných látok.

Diskusia k receptu

jezibabka
no neviem,či tam z tých látok niečo zostane,keď sa tam bryndza pridá ako prvá a celý čas sa varí........je to asi škoda a stačilo by ju pridať do uvarených zemiakov,až ku koncu......
1x ilusa
ivko
Naši starí rodičia to tradične robili tak, že do vody po uvarení a vybratí halušiek dali uvariť zemiaky, dali tam primerane z uvarených halušiek a urobili zásmažku (môže byť ale nemusí), je to super.
radox1
presne tak,vzdy bryndza nakoniec.
bryndza obsahuje niekolko milionov prospesnych bakterii,tak naco ich znicit.
pekny food styling.
1x ilusa
sjuz
...jasné, že zo živých baktérií nič nezostane, stačí 40 st. C a sú fuč.
Takže polievočka síce chutná, no na živú bryndzu nemá.
greensheep
Ano radox1, pravda! Bryndza je jedna z mala potravin, ktora je dokonca tzv. "funkcna potravina", teda organizmu aktivne prospieva. Do dobreho jedla, vsak musia ist dobre suroviny, preto by tam mala hlavne ist 100% ovcia bryndza, ktora doda charakteristicku chut!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia