Demikát s kukuričnými haluškami
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 21. októbra 2012
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 21. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľku nasekáme a vložíme do rozpáleného tuku. Miešame, aby nezhorela. Rozmrvíme na ňu bryndzu, prisypeme papriku a zalejeme vodou, najlepšie horúcou. Pridáme zemiaky a varíme do mäkka.
- 2
Bylinky nasekáme nadrobno. Z krupice a vajca vypracujeme cesto, primiešame bylinky, soľ a tvarujeme halušky. Zavaríme ich v polievke.
- 3
Na panvici opečieme nakrájanú slaninu s jarnou cibuľkou a posypeme polievku v tanieri. Najlepšia bryndza je májová, obsahuje najviac prírodných látok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bryndza obsahuje niekolko milionov prospesnych bakterii,tak naco ich znicit.
pekny food styling.
Takže polievočka síce chutná, no na živú bryndzu nemá.