Pečeňová nátierka

Delikatesná nátierka z foie gras

Autor receptu: siuuu

Kedysi sme bielu kačaciu či husaciu pečeň pripravovali iba tradične - pečením v kačacej či husacej masti. Neskôr ma lákalo vyskúšať aj iné spôsob úpravy tejto delikatesy. Ak mám možnosť ju pripraviť, tak najčastejšie ju pripravujem ako minútku s karamelizovanými jablkami a chrumkavou bagetkou alebo z nej robím túto skvostnú nátierku. Recept som našla na webe. V originál recepte sa používa tokajské víno, ja som robila aj s porstským a bola rovnako výborná.

10 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pečeň vložíme vcelku do nádoby vhodnej do rúry, do polovice zalejeme vínom, prikryjeme a nádobu položíme na pekáč s teplou vodou (voda by mala siahať asi do 1/3 nádoby s pečeňou). Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme cca 35 - 40 minút.
  2. Pečeň je upečená vtedy, ak z nej po vpichnutí nevyteká červená tekutina. Upečenú pečeň pokrájame na menšie kusy, odstránime prípadné žilky, dáme do mixéra, pridáme pár kúskov masla, soľ, korenie a zmixujeme na jemný krém. Podávame s kvapkou džemu na chrumkavej bagetke alebo chlebíku. Nebíčko v ústach.