Pečeňová nátierka
Delikatesná nátierka z foie gras
Autor receptu: siuuu
Kedysi sme bielu kačaciu či husaciu pečeň pripravovali iba tradične - pečením v kačacej či husacej masti. Neskôr ma lákalo
vyskúšať aj iné spôsob úpravy tejto delikatesy. Ak mám možnosť ju pripraviť, tak najčastejšie ju pripravujem ako minútku s
karamelizovanými jablkami a chrumkavou bagetkou alebo z nej robím túto skvostnú nátierku. Recept som našla na webe. V
originál recepte sa používa tokajské víno, ja som robila aj s porstským a bola rovnako výborná.
10 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Pečeň vložíme vcelku do nádoby vhodnej do rúry, do polovice zalejeme vínom, prikryjeme a nádobu položíme na pekáč s teplou vodou (voda by mala siahať asi do 1/3 nádoby s pečeňou). Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme cca 35 - 40 minút.
- Pečeň je upečená vtedy, ak z nej po vpichnutí nevyteká červená tekutina. Upečenú pečeň pokrájame na menšie kusy, odstránime prípadné žilky, dáme do mixéra, pridáme pár kúskov masla, soľ, korenie a zmixujeme na jemný krém. Podávame s kvapkou džemu na chrumkavej bagetke alebo chlebíku. Nebíčko v ústach.