Deduškova roláda fotorecept

marianne - fotkamarianne, 2. júna 2012
Deduškova roláda (fotorecept)
Foto: marianne

Dedušková preto,lebo ju tak pomenovala dcéra,keď bola maličká.Môj otec ju mal najradšej,nechýbala na stole v deň jeho narodenín alebo menín.Fotka z nej je taká,aká Zobraziť celý popisDedušková preto,lebo ju tak pomenovala dcéra,keď bola maličká.Môj otec ju mal najradšej,nechýbala na stole v deň jeho narodenín alebo menín.Fotka z nej je taká,aká je,pretože dnes som mala deň BLBEC a keď som ju vyberala na pokrájanie z chladničky,buchla som nechtiac s táckou do dvierok a vykotila som ju... a zlomila...pozbierala, čo sa dalo,ale ostala šišata,tak sa ospravedlňujem,ale na chuti jej to neubralo. Keď sa darí,tak sa darí...:-)

50 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
100 g
60 g
5 ks
PLNKA:
250 g
250 g
10 g
2 á 100 g tabuľky
2-4 PL
  a ovocie na ozdobu




Postup

  1. 1

    Žltky vymiešame s práskovým cukrom na hustý krém,postupne pridáme tuhý sneh z bielkov a múku.

    Deduškova roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme na dobre vymastenom a múkou vysypanom plechu.(pečiacom papieri).Ona sa naskôr riadne nafúkne,ale potom trošku spľasne..

    Deduškova roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mierne vychladnuté upečené cesto pomocou utierky skrútime a necháme vychladnúť.

    Deduškova roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým vymiešame maslo,cukor,kakao,zmäknutú čokoládu a rum na hladký krém.

    Deduškova roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Roládu rozložíme,naplníme a opäť zvinieme.Povrch rolády ozdobíme krémom a dotvoríme podľa fantázie dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky...Tu ešte nevedela chuderka,čo ju čaká...:-)

    Deduškova roláda (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

3sandra3
ojojoooj,,, spadla... ale vidím, že všetko dobre dopadlo, ani moc nevidno, že bola zlomená... a určite jej to neubralo na chuti.
3sandra3
ešte som zabudla, že takú čokoládovú plnku som zatiaľ neskúšala,,, takže určite najbližšie vyskúšam.
afataga
vobec nevidno ze spadla, sikovne si ju zachranila :-) veru dobre si ju nazvala, dcera tiez volala mojho otca dedusko a ten by si ju isto rad dal, mal rad take kremove ako jediny v rodine, tiez mu mama obcas cosi take upiekla a potom musel jest sam, ale jemu to vobec nevadilo :-)
marianne69
dakujem:-) ja som mala dnes dievcata pocarovane:-D rano som este ani oci riadne nerozlepila,uz som si oblubeny hrncek na kavu rozbila,k obedu som skoro suseda truhlikom s petuniami prizabila a k veceru to rolada odniesla...muz mi dobre vravel, vlez do pelechu a dnes radsej citaj:-DDD @3sandra3 ta plnka je vyborna,sem tam ju dam aj na tortu...
stacy77777
krásna je! A určite aj veľmi chutná a ešte čokoládová,ukladám si recept,páči sa mi
frezia68
Určite by mi chutila,aj keď sladké obchádzam.Také dni poznám,obyčajne do trojice,ako Tebe......ale dobrú nôcku,zajtra bude zasa dobre :-)))
michsamant
Krasna je. Ja sa na rolady neodvazujem, lebo neviem ako by som to cesto z plechu dostala. Bojim sa, ze sa mi potrha, ak nepouzijem papier na pecenie.
evas13
@marianne69 krásne si ju zachránila úpravou a takéto veci sa stávajú ojojoj. Roláda je super uložím si do KK. :)
@michsamant neboj sa rolády, nie je to žiadna veda a pri tvojej šikovnosti určite to dokážeš. Cesto daj piecť na papier , po upečení stiahni na vlhkú utierku pomaly všetko zatoč a nechaj odležať. Po roztočení a naplnení rolády stočíš už len cesto.
sonulienka
@marianne69 dáko rýchlo som to poslala, myslím pred "úrazom" krásna úprava a aj po úraze tomu nič nechýba práve naopak v taký deň je to OK.
cica2
krásny názov a aj roláda @marianne69 keby si nenapísala o tej nehode, tak ani neviem či sa roláde niečo stalo, vyzerá super! :-) A také nehody sa stali aj mne :-P
marianne69
dakujem Vam pekne:-) no pravdupovediac @cica moja,kym sa ja dotiahnem na Tvoj roladkovy level,to este cosi v Kysuci vody pretecie:-))
irenaw
keby si sa nepriznala, nik by ťa neodhalil :-) roláda vyzerá veľmi lákavo
jokin
Vypadá krásne a isto aj dobre chutí škoda že nesmiem sladké.
janger
Aaach, @marianka , tak si mala taku smolu :-(. No stava sa. Mne sa take veci stavaju casto. Ked to clovek najmenej potrebuje. No ale roladke nic nechyba, aj tak vyzera dobre. A tu chut plnky si uplne viem predstavit, mnam.
marianne69
@janka 20 rokov ju pečiem a nič,chcem ju dať na varechu a baaac:-)) druhý krát v živote sa mi stalo,že som niečo vyvalila,už som tiež niečo odpiekla,ešte plech s krémešom mi spadol,ten dopadol horšie, ten som zoškrabovala s lyžicou na zemi ....
havino
oj, parádnu ju máš @marianne69 , chuť si viem dokonale predstaviť, tod nedávno som takú piekla, piškotu podľa našej @cica2 a krem tento maslo s čokoládou, je to bašta
marianne
Držííííííííííííííííííííííííííím:-D aj na nohách,je ľahká,nemáš čo zbabrať,len ju nevykoť ako ja:-DDDD a keby sa ti trošku pri rolovaní pošramotila,nič sa nedeje,zamaskuješ krémom. Inak chuťovo nemá chybu...
michsamant
Ta moja vyzera ako vianocne polienko :)) uz sa chladi, netrhala sa. Kupila som si foliu na pecenie, konecne som ju zohnala, lebo @cica2 ma navnadila :) Neskor este pridam rez, ak bude pekny. Dakujem za jednoduchy recept, na to ako som sa bala rolad si teraz myslim, ze asi najrychlejsi zakusok :)



marianne
noooo,supeeeer:-) trosku som sa bala ci sa ti pri rolovani nepotrha,ale dopadlo to vyborne...vies,ja len jednoduche,nie zeby som sa zlozitejsich bala,zeby som ich nezvladla,ale neznasam sa s tym piplat pol dna...ja radsej uvarim 5 jednoduchych jedal ako jedno zlozite....inak u nas je tato jedna z oblubenych cokoladovo-rumova...
marianne
a vidis,ved ja mam tu foliu na rolovanie tiez,neviem co sa s tym piplem s utierkou,dik za osvietenie:-DD
michsamant
Ja som ju hned zatocila este horucu v tej folii. No a bola som donutena uz ju aj odkrojit :) Ten piskot je presne ako od mojej mamy, makky a velmi dobry.
sracz
... náhodou, mne sa ale naozaj páči, @marianne milá =>, že by som si dal taký "double" kúsok, to asi preto, že aj ja som dedko a tu v Iowa mi moja rozkošná a šikovná vnučlk Lilly_nka tanečnica veľmi veľmi chýba!
janger
@marianka , no uz je upecena, chladi sa v chladnicke :-). Uz sa tesim na 'kostovku'. Nemozem sa dockat ;-))). Uz som davno mala na nu chut. Rolovala sa mi bez problemu. Neskor ju odfotim. Neviem, ci bude tak pekna v reze, ako ta tvoja, alebo ta od @michsamant , ci sa budem mat cim chvalit :-). Malicke zmeny: do plnky som dala menej cukru, lebo sa trochu musim krotit...No a dala som viac kakoveho prasku, lebo som mala doma menej cokolady....
janger
Nejako mi rapluje picasa, neviem, ci sa mi podari pridat fotka.

janger
Polovica uz isla do mraznicky, toto nam zajtra bude stacit. Chuti velmi dobre, dakujem za recept :-).
marianne
vdacne @janka mas ju krasnu,tesim sa,mam sa co ucit:-) a pekne naservitovanu,dakujem za obrazok:-)
sovka62
Teda, @marianka , viem presne ako ti bolo, keď spadla. Hoci zákusky sa lepšie krájajú na doske, ja som sa už zapovedala, že nikdy ich do chladničky na doske dávať nebudem, radšej vždy na plechu, tam taká nehoda nemáva až také deštrukčné následky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia