Foto: marianne
Dedušková preto,lebo ju tak pomenovala dcéra,keď bola maličká.Môj otec ju mal najradšej,nechýbala na stole v deň jeho narodenín alebo menín.Fotka z nej je taká,aká Zobraziť celý popisDedušková preto,lebo ju tak pomenovala dcéra,keď bola maličká.Môj otec ju mal najradšej,nechýbala na stole v deň jeho narodenín alebo menín.Fotka z nej je taká,aká je,pretože dnes som mala deň BLBEC a keď som ju vyberala na pokrájanie z chladničky,buchla som nechtiac s táckou do dvierok a vykotila som ju... a zlomila...pozbierala, čo sa dalo,ale ostala šišata,tak sa ospravedlňujem,ale na chuti jej to neubralo. Keď sa darí,tak sa darí...:-)
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Žltky vymiešame s práskovým cukrom na hustý krém,postupne pridáme tuhý sneh z bielkov a múku.
-
2
Upečieme na dobre vymastenom a múkou vysypanom plechu.(pečiacom papieri).Ona sa naskôr riadne nafúkne,ale potom trošku spľasne..
-
3
Mierne vychladnuté upečené cesto pomocou utierky skrútime a necháme vychladnúť.
-
4
Medzitým vymiešame maslo,cukor,kakao,zmäknutú čokoládu a rum na hladký krém.
-
5
Roládu rozložíme,naplníme a opäť zvinieme.Povrch rolády ozdobíme krémom a dotvoríme podľa fantázie dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky...Tu ešte nevedela chuderka,čo ju čaká...:-)
@michsamant neboj sa rolády, nie je to žiadna veda a pri tvojej šikovnosti určite to dokážeš. Cesto daj piecť na papier , po upečení stiahni na vlhkú utierku pomaly všetko zatoč a nechaj odležať. Po roztočení a naplnení rolády stočíš už len cesto.