Foto: babav
Recept na tento zakusok mam uz od nepamati. Patri medzi najoblubenejsie u mojich "sladkojazycnikov".
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Bielka zo 4 vajicok vyslahame s 2 lyzicami studenej vody a krystalovym cukrom na tuhy sneh ,do ktoreho postupne zaslahame po jednom 4 zltky.Nakoniec primiesame muku. Piskotove cesto rozotrieme na pripraveny plech vystlany pomastenym a mukou posypanym papierom .Pecieme v miernej rure.Ked je piskota upecena ,hned za tepla ju stocime do rolady , s papierom na ktorom sa piekla.Papier ztiahneme a vychladnutu roladu plnime pripravenym kremom.
- 2
Krem: Slahackovu smotanu uvarime s cukrom a cokoladou ,za neustaleho miesania,lebo po dosiahnuti bodu varu sa jej objem zacne prudko zvacsovat.Maslo nakrajame na male kusky a zmiesame s uvarenou cokoladovou slahackou .Po vychladnuti a opakovanom premiesani odlozime do chladnicky ,najlepsie od vecera do rana.Pred plnenim rolady vychladenu zmes vyslahame do tuha elektrickym slahacom.Treba slahat opatrne , aby sa krem sa nezrazil !
- 3
Polovicou kremu natrieme rozvinutu piskotu ,zrolujeme a zvysok parizskeho kremu nanesieme na vonkajsiu plochu rolady.Vidlickou ozdobime do tvaru vlniek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Uz som niekde spominala, ze tento krasny servis tu nema ziadnu cenu, comu nerozumiem. Nielenze pripomina krasu starodavnych kuchyn a ma dlhu klasiku, ale vsetko co na modrom porcelane podavame vyzera ozaj skvostne, aj ked v restauraciach sa najviac podava vsetko na bielom porcelane kvoli efektu.
Tu ked niekde do rodiny pridete a vidite kusky tohto porcelanu, tak viete, ze ste u europanov...
Vyskusajte ,nebudete lutovat!
Rada by som tú krásne vyzerajúcu roládičku vyskúšala.