Dankov koláč (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Toto je koláč môjho kamaráta Danka, krásna a osviežujúca inšpirácia na horúce letné dni, vynikajúci dezert s akýmkoľvek ovocím, bezkonkurenčne najlepšií je s ríbezľami, ale chutí aj s iným ovocím. Odporúčam vyskúšať. Danko, ďakujem!
8-12 porcií |
15 minút príprava |
20-30 minút na 180°C °C |
Postup
- Z hladkej múky, práškového cukru, prášku do pečiva, zmäknutého masla a vajíčka spracujeme jemné keksové cesto.
- Vypracované cesto
- zabalíme do fólie a dáme odpočívať do chladničky (asi 1/2 - 1 hod.)
- Vychladnuté cesto vytvarujeme do formy (piekla som v tortovej forme)
- Pečieme na 180 °C asi 20 až 25 minút. Dávame pozor, cesto je veľmi krehké.
- Necháme vychladnúť a pripravíme si plnku z ricotty, arašidového masla a práškového cukru.
- Arašidové maslo a práškový cukor pridávame postupne a hlavne podľa chuti. Vymiešame hladký krém,
- ktorý natrieme na vychladnutý korpus.
- Na plnku nasypeme veľa veľa ovocia, ja som dala černice a čučoriedky. Černice sú z chalupy na Gemeri a čučoriedky z Telgártu, všetko v biokvalite.
- Posypeme práškovým cukrom a pridáme ešte tie čučoriedky
- a tiež hojne posypeme práškovým cukrom.
- Dáme do chladničky stuhnúť a podávame. Rez koláča nemám, beriem ho zajtra babám do roboty.