Dankov koláč (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Toto je koláč môjho kamaráta Danka, krásna a osviežujúca inšpirácia na horúce letné dni, vynikajúci dezert s akýmkoľvek ovocím, bezkonkurenčne najlepšií je s ríbezľami, ale chutí aj s iným ovocím. Odporúčam vyskúšať. Danko, ďakujem!

8-12
porcií
15 minút
príprava
20-30 minút
na 180°C °C

Suroviny

Postup

  1. Z hladkej múky, práškového cukru, prášku do pečiva, zmäknutého masla a vajíčka spracujeme jemné keksové cesto.
  2. Vypracované cesto
  3. zabalíme do fólie a dáme odpočívať do chladničky (asi 1/2 - 1 hod.)
  4. Vychladnuté cesto vytvarujeme do formy (piekla som v tortovej forme)
  5. Pečieme na 180 °C asi 20 až 25 minút. Dávame pozor, cesto je veľmi krehké.
  6. Necháme vychladnúť a pripravíme si plnku z ricotty, arašidového masla a práškového cukru.
  7. Arašidové maslo a práškový cukor pridávame postupne a hlavne podľa chuti. Vymiešame hladký krém,
  8. ktorý natrieme na vychladnutý korpus.
  9. Na plnku nasypeme veľa veľa ovocia, ja som dala černice a čučoriedky. Černice sú z chalupy na Gemeri a čučoriedky z Telgártu, všetko v biokvalite.
  10. Posypeme práškovým cukrom a pridáme ešte tie čučoriedky
  11. a tiež hojne posypeme práškovým cukrom.
  12. Dáme do chladničky stuhnúť a podávame. Rez koláča nemám, beriem ho zajtra babám do roboty.