Pravý cviklový sirup

jarkoslav - fotkajarkoslav, 4. februára 2015
Pravý cviklový sirup
Foto: jarkoslav

Tento recept je z hlavy mojej manželky, ktorá je presvedčená, že práve cvikla posilňuje imunitu a slúži ako prevencia pred rakovinou.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1,5 l
20 g
0,8 kg




Postup

  1. 1

    Cviklu si očistíme, pokrájame na drobné kúsky a vložíme do vody, do ktorej sme pridali kyselinu citrónovú. Necháme 30min. povrieť, precedíme, pridáme kryštálový cukor a necháme zovrieť 15 min. Potom prelejeme do sklenených fliaš a uzavreté necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

jozka2
Tvoja manzelka ma pravdu,cvikla pomaha na mnoho chorob,ale na rakovinu by sa mala pit stale cerstva stava odstata v chladnicke za kryta aspon 3 hod.Tato civklova stave je dobra pre posilnenie organizmu,na tvorbu cer.krviniek atd.5
rea1
robím každý druhý deˇˇn čerstvú šťavu: cvikla, mrkva, jablko. pomer ako čo chytím do ruky. :-) takto odšťavené, nevarené a bez cukru nám to vyhovuje viac. je s tým síce viac roboty a špiny z odpadu ale akosi mám dojem, že aj zdravšie. cvikla je, okrem iného, veľmi dobrá na pečeň.
1x hubata
hubata
Červená cvikla v zime = hotový poklad. Keď sa takto odšťavuje, vždy mi je potom ľúto tej dužiny, veď to najlepšie pre bruško vlastne vyhodíte. Ale ako komu chutí.
hannah22
tiež pravvidelne odštavujem cviklu, jablká a mrkvu s kúskom surového zázvoru prípadne s stopkovým zelerom.... ale neviem či varením cvikla nestráca účinok.....
1x li
martamm
Mám veľmi rada cviklu, aj uvarenú, sirup môže byť, ale ja by som ho uvarila z odšťavenej cvikly. Ináč ako nápad môže byť :)
aandulka
No skoro mi oči vypadli. Mám cviklu veľmi rada a verím v jej pozitívne účinky na organizmus. V dohľadne vyskúšam. ukladám do KK.*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia