Cviklový šalát

dajanca - fotkadajanca, 11. novembra 2012
Cviklový šalát
Foto: dajanca

Tento šalát som jedla u mojej dcéry, ktorá žije v Grécku... hneď mi zachutil a vypýtala som si recept, možno bude chutiť aj ďalším milovníkom cvikly...

Suroviny

1 ks - uvarená
1 ks (120g bal.) alebo smotana
5-6 ks
 alebo sušený cesnak

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarenú cviklu pokrájame na ľubovoľné tvary- ja som postrúhala na plátky, trochu osolíme a poprášime sušeným cesnakom. Skúšala som aj čerstvý pretlačený cesnak, ale tá chuť cesnaku nebola všade rovnaká. Pokvapkáme citrónovou šťavou, alebo balzamikovým octom, podľa toho, čo vám viac chutí. Potom trochu popolievame olivovým olejom. Na vrch pokladieme kôpky jogurtu / použila som smotanový/ a nasypeme sekané orechy.

  2. 2

    Robila som tento šalát aj zo zaváranej cvikly, nálev som vyliala a už som nemusela okysliť ani soliť. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
cviklu mam rada :-) a ako pozeram na zlozenie surovin tak aj tento receptik mi bude chutit :-)
Prave som dostala domacu biocviklu, . pripravim ju podla Tvojho receptu. Vdaka.