Cviklový šalát

Autor receptu: dajanca

Tento šalát som jedla u mojej dcéry, ktorá žije v Grécku... hneď mi zachutil a vypýtala som si recept, možno bude chutiť aj ďalším milovníkom cvikly...

Suroviny

Postup

  1. Uvarenú cviklu pokrájame na ľubovoľné tvary- ja som postrúhala na plátky, trochu osolíme a poprášime sušeným cesnakom. Skúšala som aj čerstvý pretlačený cesnak, ale tá chuť cesnaku nebola všade rovnaká. Pokvapkáme citrónovou šťavou, alebo balzamikovým octom, podľa toho, čo vám viac chutí. Potom trochu popolievame olivovým olejom. Na vrch pokladieme kôpky jogurtu / použila som smotanový/ a nasypeme sekané orechy.
  2. Robila som tento šalát aj zo zaváranej cvikly, nálev som vyliala a už som nemusela okysliť ani soliť. Dobrú chuť!