Cviklový šalát s čerstvým kozím syrom, orechami a dressingom z malinového octa a javorového sirupu

sjuz - fotkasjuz, 28. januára 2015
Cviklový šalát s čerstvým kozím syrom, orechami a dressingom z malinového octa a javorového sirupu
Foto: sjuz

Vylepšený opraženými kúskami slaninky:) Kto chce, môže vynechať.

2-3 vačšie
porcie
30 minút
príprava
20 min cvikla minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks stredne veľká
podľa chuti
3 hrste čerstvý
2 ks
4 PL
3 PL
3 PL
 čerstvo namleté
 pár plátkov (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cviklu som uvarila v tlakovom hrnci do polomäkka. Vyhovuje nám, keď je v nej ešte cítiť trochu surovosť a je chrumkavá. Kým chladla, na panvicu som dala plátky slaninky a orechy. Pomaly som túto kombináciu spolu opekala, slaninka pustila trochu tuku, takže nebolo potrebné pridávať žiaden. Orechy sa krásne obalili a jemne zhnedli. Keď bola slaninka opražená, odstavila som panvicu z priameho tepla a pridala javorový sirup a premiešala.

  2. 2

    Cviklu som olúpala a nakrájala na kocky. Umytý a odkvapkaný polníček som pridala do misky ku cvikle.

  3. 3

    Vo vriacej vode som minútku blanšírovala baby špenát, a v cedníku ochladila studenou vodou.

  4. 4

    Ku cvikle a polníčku som pridala špenát, slaninku a orechy aj so všetkou tekutinou z panvice. Pridala som malinový ocot - je veľmi jemný - olivový olej a šalát rukami premiešala, aby sa všetko krásne obalilo chuťou. Na tanieri som ešte šalát okorenila, a obložila čertstvým kozím syrom. Manželovi som slaninku nedala, ale ako bonus dostal k šalátu stratené vajíčko:)

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: