Foto: vegegulas
Ďalšia z mojich obľúbených a jednoduchých polievok. Aj tí, čo nikdy nemali radi cviklu, si ju podľa mňa v takejto kombinácii obľúbia.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na rozpálený olej dáme nakrájanú mrkvu. Opekáme ju a občas premiešame, kým nenadobudne zlatožltú farbu. Potom pridáme nakrájaný petržlen, cviklu, zemiaky, soľ, bobkový list a čierne korenie. Zalejeme vodou tesne nad povrch zeleniny a varíme, kým zelenina nezmäkne.
- 2
Keď je mäkká, vyberieme bobkový list a celú polievku rozmixujeme. Dochutíme niekoľkými kvapkami vínneho octu alebo citrónu. Ak je príliš hustá, dolejeme vodu. Kto má rád smotanové verzie polievok, môže si pridať smotanu, ale polievka je chutná aj bez nej.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu