Foto: adkas
Jedli ste uz cviklovu zmrzlinu? Ze nie? Najvyssi cas vyskusat! Pre mna, milovnicku cvikle a aj zmrzliny je to dva v jednom:) Mozno, Zobraziť celý popisJedli ste uz cviklovu zmrzlinu? Ze nie? Najvyssi cas vyskusat! Pre mna, milovnicku cvikle a aj zmrzliny je to dva v jednom:) Mozno, nabuduce pridam menej cokolady , respektive ju vynecham uplne. Velmi mi chutila, bola to tak zvlastna, , zaujimava a nova chut. Ved kombinacia cvikly a cokolady bola osobne pre mna novinkou. Tak preco by ste neskusili aj vy?....
porcie
príprava
Postup
-
1
Cviklu uvarime, osupeme a rozmixujeme so 100 ml mlieka.
-
2
zltka s cukrom naslahame dopenista
-
3
smotanu s mliekom dame zahriat, ale nevarime
-
4
zohriate mlieko so smotanou za staleho slahania pomaly pridavame do zltkovej masy a dobre preslahame
-
5
vratime spat do hrnca (panvice) a na miernom ohni povarime , kym krem zacne hustnut
-
6
ked uz krem je zhustnuty, prelozime do misy a nechame ochladit za obcasneho premiesania, aby sa nam neurobila koza. Potom pridame cviklovu kasu a premiesame
-
7
nakoniec pridame rozpustenu cokoladu a opat dobre preslahame
-
8
zmrzlinu ulozime do uzatvaratelnej nadoby a odlozime do mraznicky. Ram za hodinu premiesame, najlepsie vidlickou, aby sa nam neutvorili ladove krystaliky. Proces miesania opakujeme 4 krat.
-
9
no a potom uz sa iba oddavame tiejto zvlastnej kombinacii chuti:))
-
10
alebo si date rovno duplu? :)))
-
11
tak co? oslovila vas tato zmrzlina?
Diskusia k receptu