Cviklová zmrzlina fotorecept

adkas - fotkaadkas, 5. augusta 2012
Cviklová zmrzlina (fotorecept)
Foto: adkas

Jedli ste uz cviklovu zmrzlinu? Ze nie? Najvyssi cas vyskusat! Pre mna, milovnicku cvikle a aj zmrzliny je to dva v jednom:) Mozno, Zobraziť celý popisJedli ste uz cviklovu zmrzlinu? Ze nie? Najvyssi cas vyskusat! Pre mna, milovnicku cvikle a aj zmrzliny je to dva v jednom:) Mozno, nabuduce pridam menej cokolady , respektive ju vynecham uplne. Velmi mi chutila, bola to tak zvlastna, , zaujimava a nova chut. Ved kombinacia cvikly a cokolady bola osobne pre mna novinkou. Tak preco by ste neskusili aj vy?....

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300 g - uvarená
4 ks
100 g
250 ml
250 ml
100 g kvalitná tmavá




Postup

  1. 1

    Cviklu uvarime, osupeme a rozmixujeme so 100 ml mlieka.

    Cviklová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zltka s cukrom naslahame dopenista

    Cviklová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    smotanu s mliekom dame zahriat, ale nevarime

    Cviklová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zohriate mlieko so smotanou za staleho slahania pomaly pridavame do zltkovej masy a dobre preslahame

    Cviklová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vratime spat do hrnca (panvice) a na miernom ohni povarime , kym krem zacne hustnut

    Cviklová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ked uz krem je zhustnuty, prelozime do misy a nechame ochladit za obcasneho premiesania, aby sa nam neurobila koza. Potom pridame cviklovu kasu a premiesame

    Cviklová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nakoniec pridame rozpustenu cokoladu a opat dobre preslahame

    Cviklová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zmrzlinu ulozime do uzatvaratelnej nadoby a odlozime do mraznicky. Ram za hodinu premiesame, najlepsie vidlickou, aby sa nam neutvorili ladove krystaliky. Proces miesania opakujeme 4 krat.

    Cviklová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    no a potom uz sa iba oddavame tiejto zvlastnej kombinacii chuti:))

    Cviklová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    alebo si date rovno duplu? :)))

    Cviklová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    tak co? oslovila vas tato zmrzlina?

    Cviklová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

danda3
Veľmi zaujímavá zmrzlina, cvikľa je veľmi zdravá potravina a v takejto forme si ju určite obľúbi každý.♥
tilau
tak ja by som ju určite ochutnala. mám rada cviklu, čokoládu milujem tak prečo nie :D
babav
Krasnu farbu ma tvoja cviklova zmrzlina...o vybornej chuti nepochybujem ...ukladam si recept .Vdaka !
ivocka5
@adkas , super recept :-))) akurát som pozerala do chladničky, čo urobím so žĺtkami a cviklou :-) takže problém mám vyriešený :-)))
martamm
Teeeda, toto by mi nenapadlo, super, môžeš si to patentovať ako recept pre anemikov. Ja k nim patrím a keďže cviklu odporúčajú konzumovať, spravím si z nej zmrzlinku..... Vôbec sa nebudem musieť premáhať, aby som ju zjedla....
nonna
Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko pre širšiu publikáciu. A asi presne, jaby som hneď na prvýkrát vynechala čokoládu. Tú nemusím a potom, treba si tú cvikľovú chuť vychutnať ničím "nekontaminovanú". Posielam veľa Slovenského Slnka do UK!
cica2
lákavá zmrzlina a krásne fotky :-)
adkas
dakujem velmi pekne za vase mile komentariky... v chuti je citit aj cviklu aj cokinu... chutillo to presne tak cviklovo-cokoladovo:)))
michsamant
@adkas tak uz sa mi chladi zmrzlina, ale.. zda sa mi, ze sa mi trocha zrazila a neviem presne kedy. Lebo ked som mlieko so smotanou zohriate zaslahavala do zltkov s cukrom, tak to bolo napenene a dobre som nevidela na to, ci sa to uz vtedy nezrazilo. Nemala som to nejake horuce, len zohriate. Alebo ci sa mi to stalo az ked som to na mierno varila potom zasa. Ako sa tomu zrazeniu vyhnut? Tusis, kde som mohla urobit chybu? Urcite by som to chcela skusit zasa niekedy znova. Inak chuti vyborne.
michsamant
Zmrzlinu som bola premiesat... mozno ani nie je zrazena :) ja neviem. Chuti vyborne, ma cervenkastu farbu, ale chuti cokoladovo a hlavne nie je tvrda ako kamen a dobre sa nabera. Zajtra odfotim svoj vytvor :) Dakujem za recept Adrika.
adkas
Miska, dakujem za spravicku....trochu ma to trapilo, ked si pisala ten prvy koment, ze sa ti zrazila... takze nakoniec vsetko dobre dopadlo a to je hlavne :) .... aj mne sa pacilo, ze nebola taka tuha, ale pekna kremovita a ozaj s chutou cokiny aj cvikly...
aleana
aj ja sa chystám vyskúšať lebo cviklu mám rada a aj ju potrebujem na krvinky. Ale až keď sa vonku trochu viac oteplí. Teraz ma ešte na mrazené neláka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia