Cviklová zmrzlina (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Jedli ste uz cviklovu zmrzlinu? Ze nie? Najvyssi cas vyskusat! Pre mna, milovnicku cvikle a aj zmrzliny je to dva v jednom:) Mozno, nabuduce pridam menej cokolady , respektive ju vynecham uplne. Velmi mi chutila, bola to tak zvlastna, , zaujimava a nova chut. Ved kombinacia cvikly a cokolady bola osobne pre mna novinkou. Tak preco by ste neskusili aj vy?....

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cviklu uvarime, osupeme a rozmixujeme so 100 ml mlieka.
  2. zltka s cukrom naslahame dopenista
  3. smotanu s mliekom dame zahriat, ale nevarime
  4. zohriate mlieko so smotanou za staleho slahania pomaly pridavame do zltkovej masy a dobre preslahame
  5. vratime spat do hrnca (panvice) a na miernom ohni povarime , kym krem zacne hustnut
  6. ked uz krem je zhustnuty, prelozime do misy a nechame ochladit za obcasneho premiesania, aby sa nam neurobila koza. Potom pridame cviklovu kasu a premiesame
  7. nakoniec pridame rozpustenu cokoladu a opat dobre preslahame
  8. zmrzlinu ulozime do uzatvaratelnej nadoby a odlozime do mraznicky. Ram za hodinu premiesame, najlepsie vidlickou, aby sa nam neutvorili ladove krystaliky. Proces miesania opakujeme 4 krat.
  9. no a potom uz sa iba oddavame tiejto zvlastnej kombinacii chuti:))
  10. alebo si date rovno duplu? :)))
  11. tak co? oslovila vas tato zmrzlina?