Cviklová čalamáda

zuzuliik - bez fotkyzuzuliik, 16. januára 2014
Cviklová čalamáda
Foto: zuzuliik

obmena klasickej čalamády... u nás mala veľký úspech :) dávka mi vyšla na cca 7-8 ks 700ml pohárov.

Suroviny

2 kg uvarená
2 kg
1 kg
700 ml
500 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Cviklu si uvaríme vo vode do zmäknutia. Uvarenú cviklu a kapustu nastrúhame, cibuľu nasekáme najemno.

  2. 2

    Uvarenú cviklu a kapustu nastrúhame, cibuľu nasekáme najemno. Všetko dáme do veľkej misy a dobre premiešame.

  3. 3

    Zmes zalejeme octom, zasypeme cukrom a nakladačom (mne sa osvedčil ten z Kauflandu, pretože je chuťovo jemnejší ako Deko alebo Zelko). Necháme 24 hodín odležať v chlade.

  4. 4

    Po odležaní plníme do pohárov a sterilizujeme približne 15-20 minút (cca 85°C).

Diskusia k receptu

memi
Cvikla aj kapusta to je naše. Takže, až to cez víkend urobím, napíšem komentár. Ďakujem za nápad.
hannah22
skvelé až na to množstvo cukru.... cvikla býva sama dost sladká, ukladám, cvikly nie je nikdy dost..... :))
ejmepb
Robím viac rokov, ale so surovou cviklou a bez nakladača. Poslednú prípravu mám nafotenú, ale zatiaľ som sa nepokúsila pridať recept. Možno to raz zvládnem.
ancicka
Túto cviklovú čalámadu dosť často v zime využívam na prípravu šalátu.ja výborny.
izabella929
cvikla je na všetky spôsoby výborná...robievam ju aj s jablkom, cibuľou, kapustou a robila som ju už aj s cukinou...krásne sa ti vydarila.-)
dellawar
Nápad výborný, ale na môj vkus priveľa octu a cukru a málo vody.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia