Veľkonočné cupcakes s medom a orechami fotorecept
Foto: herarecepty
Komerčný recept
na 35 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
150 g |
|
125 g |
|
150 g |
|
1/2 bal |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
100 g |
|
Náplň: | |
250 ml |
|
1 bal |
|
2 PL |
|
Krém: | |
|
|
250 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
rastlinný tuk nechajte zmäknúť, a potom ju zmiešajte s cukrom do peny. Vďaka tomu bude pekne svetlá. Po jednom pridávajte žĺtky. Kto chce, tak môže ešte pridať čokoládu. Z bielok ušľahajte pevný sneh. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Múku, striedavo so snehom veľmi opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi. Pridajte med, mleté orechy a brusnice.
-
2
Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte v rúre predhriatej na 160 °C, asi 35 minút.
-
3
Pripravte si puding. Zahrejte polovicu mlieka. Pridajte cukor. Vo zvyšnom mlieku rozšľahajte pudingový prášok. Túto zmes nalejte do teplého mlieka a chvíľu na miernou ohni povarte za stáleho miešania alebo šľahania metličkou. Puding i upečené základy na cupcakes nechajte vychladnúť. Do ich stredu urobte dieru. Tú naplňte pudingom.
-
4
Suroviny na krém spoločne vyšľahajte. Vzhľadom k tomu, že krém obsahuje hrubšie časti (sekané orechy) použite na zdobenie lyžicu alebo zdobiacu špičku s väčším otvorom. Ešte môžete dozdobiť kytičkami alebo lístky z marcipánu, fondánu či jedlého papieru.
Diskusia k receptu