Cukina plnená šampiňónovým bulguritom

tiginko - fotkatiginko, 6. augusta 2013
Cukina plnená šampiňónovým bulguritom
Foto: tiginko

Aj ja pridám jeden cukínový, úplne jednoduchý a pomerne rýchly

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
250 g
6 PL
1 ks
2 - 3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a na voliteľnom tuku opražíme do hnedkava. Milujem chuť pekne opečených šampiňónov v kombinácii s chuťou ghee, takže u mňa jednoznačne táto voľba.

    Cukina plnená šampiňónovým bulguritom - obrázok 1
  2. 2

    Po odstavení vmiešame pretlačený cesnak, posolíme a okoreníme, necháme trochu vychladnúť. Vmiešame uvarený bulgur, surové vajíčko a poriadnu hrsť petržlenovej vňate. Naplníme dve polovice vydlabanej cukíny (vnútro som použila do šalátu), posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom (alebo iným syrom) a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180st. cca 20 min. Podávame so zeleninovým šalátom. https://lh4.googleusercontent.com/-no1dYmbumTM/UgNQjqGgkHI/AAAAAAAAAXI/SspC6rSlId8/w640-h478-no/foodpic3831976.jpg

    Cukina plnená šampiňónovým bulguritom - obrázok 2
  3. 3

    Bulgur som mala uvarený z predošlého dňa, takže u mňa rýchlovka, ktorú sme si ja a dcéra brali dnes k obedu do práce.

    Cukina plnená šampiňónovým bulguritom - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
*šup do bruška* To je presne pre mňa. :)
Mňaaaaam :-) Tiginko, úplne podľa mojich chutí, vynechám vajíčko a parmezán a zajtra bude skvelý obed :-)