Cukina plnená šampiňónovým bulguritom

tiginko - fotkatiginko, 6. augusta 2013
Cukina plnená šampiňónovým bulguritom
Foto: tiginko

Aj ja pridám jeden cukínový, úplne jednoduchý a pomerne rýchly

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
250 g
6 PL
1 ks
2 - 3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a na voliteľnom tuku opražíme do hnedkava. Milujem chuť pekne opečených šampiňónov v kombinácii s chuťou ghee, takže u mňa jednoznačne táto voľba.

    Cukina plnená šampiňónovým bulguritom - obrázok 1
  2. 2

    Po odstavení vmiešame pretlačený cesnak, posolíme a okoreníme, necháme trochu vychladnúť. Vmiešame uvarený bulgur, surové vajíčko a poriadnu hrsť petržlenovej vňate. Naplníme dve polovice vydlabanej cukíny (vnútro som použila do šalátu), posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom (alebo iným syrom) a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180st. cca 20 min. Podávame so zeleninovým šalátom. https://lh4.googleusercontent.com/-no1dYmbumTM/UgNQjqGgkHI/AAAAAAAAAXI/SspC6rSlId8/w640-h478-no/foodpic3831976.jpg

    Cukina plnená šampiňónovým bulguritom - obrázok 2
  3. 3

    Bulgur som mala uvarený z predošlého dňa, takže u mňa rýchlovka, ktorú sme si ja a dcéra brali dnes k obedu do práce.

    Cukina plnená šampiňónovým bulguritom - obrázok 3

Diskusia k receptu

elixir
*šup do bruška* To je presne pre mňa. :)
zuzananoskova
Mňaaaaam :-) Tiginko, úplne podľa mojich chutí, vynechám vajíčko a parmezán a zajtra bude skvelý obed :-)
martinis
vyzerá to dobre a je to v podstate raz-dva hotové, tu nie je čo pokaziť :)) vyskúšam :-)
tiginko
Zuzanka obávam sa, že ti tam bude chýbať nejaký stmelovač, bulgur sa ti vysype ... ale ako ťa poznám, určite vymyslíš iný :-) Vďaka za pozitívne ohlasy
mariamka
juuj to su chute!, tie sampinony aj ja mam tak rada, do chrumkava, bulgur som este nerobila, vy ste tu take pokrokove zienky :)
jujoska
velmi pekny, jednoduchy recept. Cuketovych nikdy nie je dost
havino
jeden lepší recept na cukinu, ako druhý, tento si tiež uložím, veľmi chutne vyzerá
afataga
tiez dobry napad, ale s bulgurom sa ja nekamaratim, asi sa slabo na mna usmieva:-),
marikahr
zaujimavy recept a pre mna obohacujuci (prave som sa dozvedela co je bulgur :-) )
janger
Podla nazvu som myslela, ze bulgurit bude nejaky novy druh bulguru :-)...Vyborny recept. Ja ked vydlabem cukinu, tak aj to vydlabane vzdy pouzijem do naplne. Ale aj do salatu je to iste vyborne.
tiginko
@janger keď si to takto napísala, znie to skôr ako nejaký nerast, kameň :-) :-) S týmto novotvarom pre vyjadrenie rizota z bulguru som sa stretla v pár receptoch na internete. Tak som si ho trošku požičala :-)
janger
Ja som to este nikdy nepocula, preto som bola zvedava, co to je ;-). A ozaj, bol by to pekny nazov pre kamen :-).
tiginko
krásny recept si zmajstrovala Zuzka, si neuveriteľne kreatívna. Pri tej príležitosti ma napadlo, že raz som si zohnala tzv. hodvábne tofu a z toho som robila "tofunézu", bola fantastická, lepšia ako z klasického tofu. Niečo to veru má do seba. Je len trochu drahšie, takže asi nie na pravidelnú konzumáciu. A v poslednom čase nám zachutila aj majonéza z avokáda, tú som pochytila od @2010 , veľkého to inšpirátora a rebela ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia