Foto: tiginko
Aj ja pridám jeden cukínový, úplne jednoduchý a pomerne rýchly
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a na voliteľnom tuku opražíme do hnedkava. Milujem chuť pekne opečených šampiňónov v kombinácii s chuťou ghee, takže u mňa jednoznačne táto voľba.
-
2
Po odstavení vmiešame pretlačený cesnak, posolíme a okoreníme, necháme trochu vychladnúť. Vmiešame uvarený bulgur, surové vajíčko a poriadnu hrsť petržlenovej vňate. Naplníme dve polovice vydlabanej cukíny (vnútro som použila do šalátu), posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom (alebo iným syrom) a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180st. cca 20 min. Podávame so zeleninovým šalátom. https://lh4.googleusercontent.com/-no1dYmbumTM/UgNQjqGgkHI/AAAAAAAAAXI/SspC6rSlId8/w640-h478-no/foodpic3831976.jpg
-
3
Bulgur som mala uvarený z predošlého dňa, takže u mňa rýchlovka, ktorú sme si ja a dcéra brali dnes k obedu do práce.
Diskusia k receptu