Cuketové lodičky ( fotorecept )
Autor receptu: mariaklara
Môj obľúbený recept hlavne v lete, keď cukety v záhrade dali bohatú úrodu.
4 - 6 porcie |
35 - 50 minút príprava |
35 - 45 minút na 150 - 180 °C |
Postup
- Pripravíme si tieto suroviny:
- Sójové kocky zalejeme vodou a pridáme solčanku alebo bujón, ryžu prepláchneme pod vodou, dáme do rajničky, zalejeme asi na 1 a pol prsta vodou, posolíme solčankou a dáme variť. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 30 min. Voda sa nám pomaličky musí vyvariť. Pozor, aby nám neprihorela.
- Potom si pripravíme ostatné suroviny. Pokrájame na menšie kúsky - tie sójové kocky tiež, cuketu neošúpeme, ale len vyberieme stred, môžeme ju posoliť, pustí vodu, ktorú pred plnením vylejeme, pred plnením ju môžeme ešte pokvapkať sójovou omáčkou.
- Alebo ju tiež potrieme aj olejom.
- Odoberieme polovicu ryže a zmiešame s paradajkami, paprikou, cibuľou, pretlačeným cesnakom, sójovými kockami, pórom.
- Do druhej polovice dáme namiesto sójových kociek tofu. Čiže v prvej miske máme sójové kocky, ryžu a zeleninu a v druhej tofu, ryžu a zeleninu.
- No a plníme pripravenou plnkou. Plech podlejeme olejom ( repkovým alebo slnečnicovým ), naplnené " lode " na vrchu trochu polejeme rastlinou smotanou a dáme zapiecť. Po zapečení si môžeme ( ale nemusím), vrch posypať strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom alebo len s paradajkami. Dobrú chuť!