Cuketové krúžky vyprážané (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes som mala na obed vyprážanú cuketu.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si cuketu.
  2. Ošúpeme a zbavíme cuketu jadierok. Nakrájame na kolieska cca 1cm hrubé. Posypeme ich bylinkovou soľou, novým korením mletým a necháme odležať.
  3. Keď je odležaná, zlejeme vodu, ktorú cuketu pustili.
  4. Pripravíme si suroviny na trojobal.
  5. jednotlivé kúsky cukety obaľujeme, najprv v múke...
  6. ...potom v rozšľahanom vajci( ja som pridala soľ a trocha mlieka)
  7. ... nakoniec strúhanke.
  8. Takto obalíme všetky kúsky.
  9. Potom ich vyprážame na panvici na rozpálenom oleji.
  10. K cuketám som uvarila zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou.
  11. K jedlu som spravila šalátik, z uhorky, paradajky, cibule, cvikle, poliaty jablkovým octom, olivovým olejom a osolený.
  12. Vypražené cukety dávame na kuchynskú utierku papierovu, aby vysala prebytočný tuk z vyprážania.
  13. Dobrú chuť.