Cuketa s ananásom

Autor receptu: hanina

Som PN, foťák pokazený, nemôžem nič robiť a tak ma napadlo, že snáď má ešte niekto v mrazničke cukyňu/ cuketu/. Tento recept mám približme 15 rokov od priateľky. Ja som len trošku upravila postup. Netuším odkiaľ ho má ona, ale nám veľmi chutí.

Postup

  1. Slaninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu na prstienky a spolu opražíme do zlatista.
  2. Cukyňu očistíme a pokrájame na kocky, alebo postrúhame ako tekvicu.
  3. Ananás scedíme a pokrájame na malé kúsky. Podľa chuti, ho môžete dať aj viac. Cukyňu pridáme ku slaninke, podusíme, pridáme koreniny/ bazalku a MČK/ a ananás. Podľa pôvodného receptu by sa mala zapekať, stačí ju ale podusiť asi 15 minút. Podávame s chlebom, zemiakovou kašou alebo aj s ryžou.