Cuketa plnená mletým mäsom

Autor receptu: zdenka411

Toto je u nás veľmi obľúbený letný receptík. Keď je sezóna cukiet, tak každý vymýšľa čo s nimi. Ja som ich dnes pripravila tak, že som ich naplnila mletým mäskom a zapiekla.... Na tomto recepte sa mi páči, že aj pri malom úsilí je výsledkom plný plech chutného jedla.... Dobrú chuť prajem :-)

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso a mletú červenú papriku. Orestujeme a podlejeme vodou, dochutíme soľou a korením. Dusíme domäkka.
  2. Vydlabeme lyžicou rozpoleneé dve veľké cukety (alebo viac menších), ktoré sme pred tým zbavili šupky. Položíme ich na plech a naplníme pripraveným mletým mäsom. Podlejeme ich vodou, aby odspodu neprihoreli. Dobré je tú vodu aj osoliť, prípadne do nej pridať trochu výpeku z mäska. Cukety tak chytia dobrú chuť
  3. V miske si rozšľaháme vajíčko s trochou smotany na varenie a polejeme tým vnútro cukiet a dáme do vyhriatej trúby na 200 stupňov. Pečieme cca 30 minút. V polovici pečenia, plech vyberieme a uložíme na cukety plátky tvrdého syru, najlepšie tak aby prekrýval syr kraje cukety, tie tým pádom nevyschnú.
  4. Ked syr začne hnednúť máme hotovo :-) Podávame napr. so zemiakmi a letným zeleninovým šalátom..... Nám chutí napr. uhorkový s kyslou smotanou a strúčikom cesnaku. Prajem dobrú chuť.