Cuketa na masle a karí
Autor receptu: tinca
Mám rada tento spôsob úpravy cukety, je to chutné a rýchle jedlo.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny, očistíme cukety a pokrájame ich na kocky. Taktiež očistíme cibuľu, cesnak, zázvor a z papričky vykrojíme žilky. Všetko pokrájame na kocky okrem zázvoru, ten nastrúhame.
- Na panvici rozpustíme maslo, pridáme aj trochu oleja, aby nám maslo nehorelo. Orestujeme najprv cibuľu, potom pridáme cesnak, chilli a zázvor. No a pridáme cuketu, koreniny a soľ. Ak je treba trošku podlejeme vodou, nie veľa, lebo cuketa si pustí šťavu. Dusíme do mäkka. Môžeme pridať aj ďalšie koreniny podľa vlastnej chuti.
- Podávame so zeleninovou oblohou, chlebom alebo s bagetkou. No a tá šťava je najlepšia.