Cuketa na masle a karí

Autor receptu: tinca

Mám rada tento spôsob úpravy cukety, je to chutné a rýchle jedlo.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, očistíme cukety a pokrájame ich na kocky. Taktiež očistíme cibuľu, cesnak, zázvor a z papričky vykrojíme žilky. Všetko pokrájame na kocky okrem zázvoru, ten nastrúhame.
  2. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme aj trochu oleja, aby nám maslo nehorelo. Orestujeme najprv cibuľu, potom pridáme cesnak, chilli a zázvor. No a pridáme cuketu, koreniny a soľ. Ak je treba trošku podlejeme vodou, nie veľa, lebo cuketa si pustí šťavu. Dusíme do mäkka. Môžeme pridať aj ďalšie koreniny podľa vlastnej chuti.
  3. Podávame so zeleninovou oblohou, chlebom alebo s bagetkou. No a tá šťava je najlepšia.