Nádielku čerstvých čučoriedok bolo treba spracovať a ušlo sa aj na koláč, tie z hôr sú kyselé , ale veselé :) Po druhej skúsenosti Zobraziť celý popisNádielku čerstvých čučoriedok bolo treba spracovať a ušlo sa aj na koláč, tie z hôr sú kyselé , ale veselé :) Po druhej skúsenosti s týmto koláčom, upravujem vlastný recept, ak by ho niekto skúšal, aby si naozaj aj pochutnal. Prvý krát som nepredpiekla korpus, druhý krát áno a koláč nám chutil viac.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 230 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 130 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Sneh na povrch: | |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Z uvedených surovín vymiesime cesto ako linecké a uložíme do chladu...
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pokiaľ cesto odpočíva v chladničke tak si zmiešame suroviny na plnku, dobre prešľaháme a nachystáme si prebraté a osušené čučoriedky...
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Vychladené cesto vyvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch cesta dáme papier na pečenie a zaťažíme ho fazuľou, alebo keramickými guľkami na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a 8-10 minút pečieme. Papier aj s ťažítkom odstránime a nalejeme na cesto vymiešanú plnku.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
vložíme na 15 minút do vyhriatej rúry a medzi tým ako sa koláč pečie tak som podľa @olinecka urobila uhorkový šalát na zimu :-) pridala som feferóny a ubrala cukru...
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Koláč sa predpiekol, vyberieme ho nakladieme naň čučoriedky a natrieme vyšľahaný sneh s cukrom a narobíme na ňom vlnky..
                                                     - 
                                                    6
                                                    
znovu vložíme do rúry na 8-10 minút zapiecť, aby sneh jemne zhnedol... a trpezlivo počkáme pokým vychladne...to je časť kde som veľmi nedisciplinovaná a vždy to robím skôr, ako je treba...Ak máte radi sladké môžete cukru pridať, pokiaľ máte sladké čučoriedky tak Vám bude stačiť aj uvedené množstvo...dobrú chuť Vám.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu