Foto: zuzanka1367
Nádielku čerstvých čučoriedok bolo treba spracovať a ušlo sa aj na koláč, tie z hôr sú kyselé , ale veselé :) Po druhej skúsenosti Zobraziť celý popisNádielku čerstvých čučoriedok bolo treba spracovať a ušlo sa aj na koláč, tie z hôr sú kyselé , ale veselé :) Po druhej skúsenosti s týmto koláčom, upravujem vlastný recept, ak by ho niekto skúšal, aby si naozaj aj pochutnal. Prvý krát som nepredpiekla korpus, druhý krát áno a koláč nám chutil viac.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
230 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
130 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
200 g |
|
4 lyžice |
|
70 g |
|
2 ks |
|
2-3 lyžice |
|
3 ks |
|
|
|
Sneh na povrch: | |
3 ks |
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vymiesime cesto ako linecké a uložíme do chladu...
-
2
Pokiaľ cesto odpočíva v chladničke tak si zmiešame suroviny na plnku, dobre prešľaháme a nachystáme si prebraté a osušené čučoriedky...
-
3
Vychladené cesto vyvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch cesta dáme papier na pečenie a zaťažíme ho fazuľou, alebo keramickými guľkami na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a 8-10 minút pečieme. Papier aj s ťažítkom odstránime a nalejeme na cesto vymiešanú plnku.
-
4
vložíme na 15 minút do vyhriatej rúry a medzi tým ako sa koláč pečie tak som podľa @olinecka urobila uhorkový šalát na zimu :-) pridala som feferóny a ubrala cukru...
-
5
Koláč sa predpiekol, vyberieme ho nakladieme naň čučoriedky a natrieme vyšľahaný sneh s cukrom a narobíme na ňom vlnky..
-
6
znovu vložíme do rúry na 8-10 minút zapiecť, aby sneh jemne zhnedol... a trpezlivo počkáme pokým vychladne...to je časť kde som veľmi nedisciplinovaná a vždy to robím skôr, ako je treba...Ak máte radi sladké môžete cukru pridať, pokiaľ máte sladké čučoriedky tak Vám bude stačiť aj uvedené množstvo...dobrú chuť Vám.
Diskusia k receptu