Čučoriedky pod snehom (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Nádielku čerstvých čučoriedok bolo treba spracovať a ušlo sa aj na koláč, tie z hôr sú kyselé , ale veselé :) Po druhej skúsenosti s týmto koláčom, upravujem vlastný recept, ak by ho niekto skúšal, aby si naozaj aj pochutnal. Prvý krát som nepredpiekla korpus, druhý krát áno a koláč nám chutil viac.

8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180  °C

Postup

  1. Z uvedených surovín vymiesime cesto ako linecké a uložíme do chladu...
  2. Pokiaľ cesto odpočíva v chladničke tak si zmiešame suroviny na plnku, dobre prešľaháme a nachystáme si prebraté a osušené čučoriedky...
  3. Vychladené cesto vyvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch cesta dáme papier na pečenie a zaťažíme ho fazuľou, alebo keramickými guľkami na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a 8-10 minút pečieme. Papier aj s ťažítkom odstránime a nalejeme na cesto vymiešanú plnku.
  4. vložíme na 15 minút do vyhriatej rúry a medzi tým ako sa koláč pečie tak som podľa @olinecka urobila uhorkový šalát na zimu :-) pridala som feferóny a ubrala cukru...
  5. Koláč sa predpiekol, vyberieme ho nakladieme naň čučoriedky a natrieme vyšľahaný sneh s cukrom a narobíme na ňom vlnky..
  6. znovu vložíme do rúry na 8-10 minút zapiecť, aby sneh jemne zhnedol... a trpezlivo počkáme pokým vychladne...to je časť kde som veľmi nedisciplinovaná a vždy to robím skôr, ako je treba...Ak máte radi sladké môžete cukru pridať, pokiaľ máte sladké čučoriedky tak Vám bude stačiť aj uvedené množstvo...dobrú chuť Vám.