Bezlepkový čučoriedkový koláč

Čučoriedkový obrátený koláč bez lepku

Autor receptu: novalim

Tento obrátený koláč s čučoriedkami vás úplne očarí.* Rýchla a jednoduchá príprava bez váženia na jednej strane, na druhej voňavý a chutný koláčik bez lepku pre celú rodinu. S našimi múkami Promix bez lepku to ide ľahko. Ovocie môžete variovať podľa chuti - dobre vám poslúžia aj ríbezle, černice alebo maliny. Tak čo poviete, vyskúšate?

12-15
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Čerstvé čučoriedky umyjeme a necháme dobre odkvapkať alebo osušíme papierovým obrúskom. Formu na koláč alebo menší plech s rozmermi asi 20x25 cm vystelieme papierom na pečenie. Čučoriedky rovnomerne vysypeme na dno formy.
  2. V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom a s mierne roztopeným maslom na nadýchanú penu. Prisypeme preosiate múky, kypriaci prášok a nastrúhame citrónovú kôru. Všetko spolu dobre premiešame gumenou varechou.
  3. Hotové cesto vylejeme do formy na pripravené ovocie a uhladíme stierkou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na približne 35-40 minút. Urobíme test špajľou. Ak vyjde z koláča suchá, je hotový.
  4. Upečený koláč necháme vychladnúť a potom pomocou papiera vyberieme z formy. Opatrne ho otočíme a odstránime papier na pečenie. Pred podávaním ešte posypeme práškovým cukrom alebo kokosovým práškom.