Čučoriedkový zákusok

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Sušienky rozmixujeme na jemno. Potom ich zmiešame s mäkkým maslom, až kým sa nevytvorí mrvenička, a natlačíme ju na dno tortovej formy.
  2. Krém z bielej čokolády: Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu, necháme vychladnúť a premiešame s mascarpone. Želatínové plátky namočíme do studenej vody cca na 5 minút. Keď sú plátky mäkké, vezmeme ich do rúk a stlačíme ich, aby sme odstránili prebytočnú vodu. Potom je želatínu rozpustíme, vyhneme sa varu. Do čokoládovej zmesi pridáme takto pripravenú želatínu a premiešame. Krém nanesieme na sušienkový korpus a necháme stuhnúť.
  3. Čučoriedkový krém: Čučoriedky rozvárame s cukrom a citrónovou šťavou, kým sa cukor nerozpustí. Prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme odstránili šupky, necháme vychladnúť, premiešame s mascarpone a pridáme pripravenú želatínu. Čučoriedkový krém nanesieme na stuhnutý krém z bielej čokolády a opäť necháme stuhnúť.