Čučoriedkové košíčky
Čučoriedkové košíčky

Čučoriedkové tartaletky

zdejka - fotkazdejka, 19. apríla 2020
Čučoriedkové tartaletky
Foto: zdejka

Suroviny

Cesto na tartaletky:
260 g
60 g
100 g
1 ks
1 ks
  (alebo vanilková aróma)
Čučoriedková ganache:
200 g
350 g




Postup

  1. 1

    Tartaletky: Všetky suroviny spolu vymiešame rukami na jemné cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky na cca 40 min. Stuhnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Pohárom vykrojíme z cesta kolieska, ktoré vložíme do formičiek. Formičky nie je potrebné vymastiť. Prstami cesto pekne zatlačíme do formy, okraje zarovnáme nožom. Nakoniec spodok cesta prepichneme vidličkou. Pečieme na 180 stupňov, kým tartaletky nezhnednú. Ide to celkom rýchlo, treba dávať pozor.

  2. 2

    Čučoriedková ganache: Čučoriedky rozvaríme v hrnci, ponorným mixérom rozmixujeme a nalejeme na nalámanú čokoládu v miske. Priebežne premiešame, až kým sa čokoláda neroztopí. Pre lepšiu farbu môžete pridať potravinové farbivo.

  3. 3

    Do upečených a vychladnutých tartaletiek nalejeme čučoriedkovú ganache a necháme stuhnúť asi 30 min. Potom môžeme zdobiť. Ja som použila čučoriedky a podrvené sušené jahody.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekné, farebné a verím, že aj chutné, čučoriedky jem stále, ešte som ich ale nepoužila na tepelnú úpravu, hodil by sa nejaký koláčik, ale aj takéto pestré tartaletky.
1x haji
haji
Zajímavý receptík, kouzelné foto. Ráda bych ochutnala.
kocka111
Dnes som ich upiekla. Samozrejme som vyvalkala na cca 4mm,nie na 1cm.su veľmi dobre s tou cucoriedkou. Dala som mrazené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia