Čučoriedkové tartaletky
Foto: zdejka
Suroviny
Cesto na tartaletky: | |
260 g |
|
60 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
(alebo vanilková aróma) |
|
Čučoriedková ganache: | |
200 g |
|
350 g |
|
Postup
-
1
Tartaletky: Všetky suroviny spolu vymiešame rukami na jemné cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky na cca 40 min. Stuhnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Pohárom vykrojíme z cesta kolieska, ktoré vložíme do formičiek. Formičky nie je potrebné vymastiť. Prstami cesto pekne zatlačíme do formy, okraje zarovnáme nožom. Nakoniec spodok cesta prepichneme vidličkou. Pečieme na 180 stupňov, kým tartaletky nezhnednú. Ide to celkom rýchlo, treba dávať pozor.
- 2
Čučoriedková ganache: Čučoriedky rozvaríme v hrnci, ponorným mixérom rozmixujeme a nalejeme na nalámanú čokoládu v miske. Priebežne premiešame, až kým sa čokoláda neroztopí. Pre lepšiu farbu môžete pridať potravinové farbivo.
- 3
Do upečených a vychladnutých tartaletiek nalejeme čučoriedkovú ganache a necháme stuhnúť asi 30 min. Potom môžeme zdobiť. Ja som použila čučoriedky a podrvené sušené jahody.
Tiež košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu