Čučoriedkové mafiny
Čučoriedkové mafiny
Autor receptu: redakcia
Jednoduchá príprava, chutný výsledok.
12 ks porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 °C alebo
na 180 °C s ventilátorom. Do otvorov plechu na mafiny vložíme papierové košíčky a vymastíme ich olejom alebo maslom.
- V miske zmiešame suché prísady: múku, cukor, vanilkový cukor, soľ a prášok do pečiva.
- V inej miske ručným mixérom alebo metličkou zmiešame všetky mokré prísady: mlieko, maslo a vajcia.
- Suché prísady vmiešame do mokrých. Miešame len dovtedy, kým sa všetko zhruba nepremieša, cesto by nemalo byť hladké. Na záver pridáme umyté čučoriedky. Ak používame rozmrazené čučoriedky, najprv ich osušíme.
- Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov vo forme. Každý naplníme len do 2/3, najlepšie je použiť na to polievkovú lyžicu.
- Formu vložíme do vyhriatej rúry
a pečieme 15 minút. Vyskúšame špajdľou, ak je suchá, sú mafiny upečené. Necháme vychladnúť a vyberieme z foriem.