Čučoriedková torta

Autor receptu: redakcia

14 ks
porcií
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: maslo, práškový cukor, hladkú múku, žĺtky, mlieko a štipku soli zmiešame a dobre vypracujeme cesto. Potom ho vyvaľkáme a vložíme do tortovej formy, okraje ktorej vyložíme zvyšným cestom.
  2. Plnka: Čučoriedky dáme variť do vody s cukrom, krátko necháme prevrieť, precedíme. Do vriacej šťavy z čučoriedok pridáme vanilkový puding a uvaríme ho. Do pudingovej zmesi pridáme čučoriedky a plnku vylejeme na pripravené cesto do formy a dáme piecť na 30 minút.
  3. Medzitým vymiešame tri žĺtky s kryštálovým cukrom, kyslou pochúťkovou smotanou a do tejto zmesi vmiešame vyšľahaný sneh z troch vajec. Zmes vylejeme na predpečenú tortu a dáme opäť piecť na ďalších 20 minút. Po upečení je potrebné jeden deň alebo noc tortu nechať dobre vychladiť. Servírujeme ju so šľahačkou, s čerstvými čučoriedkami ako ozdobou a medovkou.