Foto: andiss
Ako začneš ráno, taký budeš mať celý deň. Ja čučoriedky milujem..
1
porcia
porcia
Suroviny
40 g |
|
250 - 300 ml (môžme nahradiť normálnym mliekom alebo vodou) |
|
štipka |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
|
|
hrsť (vlašské, mandle, kešu,lieskové) |
|
Postup
-
1
Do mierne zohriateho mliečka alebo vody pridáme vločky a štipku soli. Varíme na miernom plameni do požadovaného zhustnutia kaše. Pridáme lyžičku brezového cukru a premiešame, stiahneme z ohňa, keď už máme kašovitú konzistenciu.
- 2
Na spodok taniera dáme zopár čučoriedok a zalejeme ich kašou. Zvyšné čučoriedky poukladáme na vrch aj s orechami, posypeme ľanovými semienkami a môžme sa pustiť do maškrtenia.
- 3
Občas si prisypem aj kokos alebo karob (zdravšia forma kakaa). Najlepšie je, keď si v tanieri trošku tie čučoriedky popučíte a pustia svoju šťavu. Mňam, zbožňujem takéto rána! :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@pipnat paradicka, ja vyskusam zas tvoje, jasne treba aj obmienat, aj s bananom, orechami a horkou cokoladkou je fajn :-)