Čokotortička, crème brûlée a čokoládová pena

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Biskvit: žĺtky s cukrom vyšľaháme, pomaly prilejeme bielky. Maslo a čokoládu rozpustíme. Kakao, maizenu a múku zmiešame dokopy, pridáme do rozpustenej čokolády s maslom a celú zmes primiešame do vyšľahaných žĺtkov, bielkov a cukru. Pečieme pri 173 °C 10 až 12 minút.
  2. Crème brûlée: Smotanu a mlieko zohrejeme na 36 °C, žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Do smotany a mlieka pridáme rozpustenú želatínu, pomaly prilievame do vyšľahanej peny. Zmes nalejeme na plech a pečieme pri 90 °C 55 minút.
  3. Čokoládová pena: Čokoládu a maslo rozpustíme. Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme, pridáme dva žĺtky a rozpustenú čokoládu metličkou primiešame do zmesi. Necháme stuhnúť v chladničke.