Čokoládový veľkonočný baranček
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
125 g (alebo margarín) |
|
130 g |
|
1 bal |
|
2 ks |
|
130 g |
|
štipka |
|
1/2 čl |
|
50 g |
|
50 g |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal |
|
50 g |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme:<br /> • formu na barančeka<br /> • mašľu
- 2
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok, čokoládu, oriešky zmiešame a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 170 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 150 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3
- 3
Po upečení necháme barančeka mierne vychladnúť, vyklopíme ho z formy a polejeme polevou rozohriatou podľa návodu na obale. Ihneď posypeme orieškami. Po zatuhnutí barančeka dozdobíme tubičkami a mašľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu