Čokoládový veľkonočný baranček

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 10. apríla 2014
Čokoládový veľkonočný baranček
Foto: droetker

Komerčný recept

20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
125 g (alebo margarín)
130 g
1 bal
2 ks
130 g
štipka
1/2 čl
50 g
50 g
Na ozdobenie:
1 bal
50 g
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme:
    • formu na barančeka
    • mašľu

  2. 2

    Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok, čokoládu, oriešky zmiešame a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 170 °C
    Teplovzdušná rúra: 150 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

  3. 3

    Po upečení necháme barančeka mierne vychladnúť, vyklopíme ho z formy a polejeme polevou rozohriatou podľa návodu na obale. Ihneď posypeme orieškami. Po zatuhnutí barančeka dozdobíme tubičkami a mašľou.

Diskusia k receptu