Čokoládový veľkonočný baranček
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Ešte potrebujeme:<br />
• formu na barančeka<br />
• mašľu
- Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok, čokoládu, oriešky zmiešame a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 170 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 150 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3
- Po upečení necháme barančeka mierne vychladnúť, vyklopíme ho z formy a polejeme polevou rozohriatou podľa návodu na obale. Ihneď posypeme orieškami. Po zatuhnutí barančeka dozdobíme tubičkami a mašľou.
|