Čokoládový veľkonočný baranček

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ešte potrebujeme:<br /> • formu na barančeka<br /> • mašľu
  2. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok, čokoládu, oriešky zmiešame a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 170 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 150 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3
  3. Po upečení necháme barančeka mierne vychladnúť, vyklopíme ho z formy a polejeme polevou rozohriatou podľa návodu na obale. Ihneď posypeme orieškami. Po zatuhnutí barančeka dozdobíme tubičkami a mašľou.