Čokoládový trojboj fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 1. februára 2017
Čokoládový trojboj (fotorecept)
Foto: rennatte

Tri druhy čokolády v jednej kocke.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
100 g
50 g
80 g
50 g
20 g
7 g
KRÉM Horká čokoláda:
180 g
300 ml
30 g
60 ml
KRÉM Mliečna čokoláda:
180 g
300 ml
30 g
60 ml
KRÉM Biela čokoláda:
180 g
300 ml
30 g
60 ml
GANACHE poleva:
100 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.

    Čokoládový trojboj (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo, cukor a žĺtka vyšľaháme do peny.

    Čokoládový trojboj (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čokoládu rozpustíme nad vo vodnom kúpeli.

    Čokoládový trojboj (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozpustenú čokoládu zašľaháme do maslovej hmoty, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, striedavo primiešavame so snehom.

    Čokoládový trojboj (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové cesto vylejeme na menší plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C 15 - 20 minút.

    Čokoládový trojboj (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme čokoládové krémy, ktoré postupne budeme pridávať na korpus. Postup si ukážeme na bielej čokoláde. Začíname krémom z horkej čokolády. Šľahačku vyšľaháme, pridáme rozpustenú horkú čokoládu.

    Čokoládový trojboj (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Stužovač za studena Dr.Oetker http://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/zelatina/zelatinovy-ztuzovac.html rozmiešame vo vode, pridáme časť čokoládovej šľahačky, metličkou zapracujeme a vlejeme do zvyšnej šľahačky, takto postupne pripravíme aj krém z mliečnej a bielej čokolády.

    Čokoládový trojboj (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotový krém z horkej čokolády vylejeme na vychladnutý korpus, kým pripravíme krém z mliečnej čokolády, koláč dáme do chladničky, aby trocha stuhol, a pokračujeme ďalšou vrstvou krému z mliečnej čokolády a nakoniec krém z bielej čokolády. Dáme stuhnúť do chladničky. Pripravíme si polevu ganache. Šľahačku zohrejeme, pridáme nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť, premiešame a hotovú polevu nalejeme na koláč, posypeme stúhanou bielou čokoládou a necháme stuhnúť.

    Čokoládový trojboj (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Krájame na kocky.

    Čokoládový trojboj (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Varíme s Varechou, Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásne. Niečo podobné sa kedysi predávalo pod názvom Slovan kocky. Šľahačka bola klasická biela, čokoládová a tuším jahodová. Ten tvoj trojčokoládový je bomba.
Neviem presne čo je stužovač šľahačky za studena, ale ak je to Želatínový stužovať šľahačky za studena, postup použitia treba opraviť. Vyšľahaná šľahačka sa postupne pridáva do namočeného stužovača, nie naopak, lebo sa to celé môže zraziť. Mne sa podarilo, odvtedy si dávam pozor.
@Sovka62 (2.2.2017 06:45)
Vývoj jde stále dopředu. Vidím to tak, že použitý produkt je v tomto případě ten první odkaz:
Želatinový ztužovač za studena:
 www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/ze...


Další želatiny /na sladko/:
 www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/ze...

 www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/ze...

Smetana fix:
 www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/zt...

Foto surovin by to hezky upřesnilo, ale neva, dojdeme tam i skrze komenty.
1x evanaaa