Foto: rennatte
Tri druhy čokolády v jednej kocke.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
80 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
7 g |
|
KRÉM Horká čokoláda: | |
180 g |
|
300 ml |
|
30 g |
|
60 ml |
|
KRÉM Mliečna čokoláda: | |
180 g |
|
300 ml |
|
30 g |
|
60 ml |
|
KRÉM Biela čokoláda: | |
180 g |
|
300 ml |
|
30 g |
|
60 ml |
|
GANACHE poleva: | |
100 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
-
2
Maslo, cukor a žĺtka vyšľaháme do peny.
-
3
Čokoládu rozpustíme nad vo vodnom kúpeli.
-
4
Rozpustenú čokoládu zašľaháme do maslovej hmoty, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, striedavo primiešavame so snehom.
-
5
Hotové cesto vylejeme na menší plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C 15 - 20 minút.
-
6
Pripravíme čokoládové krémy, ktoré postupne budeme pridávať na korpus. Postup si ukážeme na bielej čokoláde. Začíname krémom z horkej čokolády. Šľahačku vyšľaháme, pridáme rozpustenú horkú čokoládu.
-
7
Stužovač za studena Dr.Oetker http://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/zelatina/zelatinovy-ztuzovac.html rozmiešame vo vode, pridáme časť čokoládovej šľahačky, metličkou zapracujeme a vlejeme do zvyšnej šľahačky, takto postupne pripravíme aj krém z mliečnej a bielej čokolády.
-
8
Hotový krém z horkej čokolády vylejeme na vychladnutý korpus, kým pripravíme krém z mliečnej čokolády, koláč dáme do chladničky, aby trocha stuhol, a pokračujeme ďalšou vrstvou krému z mliečnej čokolády a nakoniec krém z bielej čokolády. Dáme stuhnúť do chladničky. Pripravíme si polevu ganache. Šľahačku zohrejeme, pridáme nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť, premiešame a hotovú polevu nalejeme na koláč, posypeme stúhanou bielou čokoládou a necháme stuhnúť.
-
9
Krájame na kocky.
Neviem presne čo je stužovač šľahačky za studena, ale ak je to Želatínový stužovať šľahačky za studena, postup použitia treba opraviť. Vyšľahaná šľahačka sa postupne pridáva do namočeného stužovača, nie naopak, lebo sa to celé môže zraziť. Mne sa podarilo, odvtedy si dávam pozor.
Aj ja, aj ja, úúúúúúúúúúffffffff. Nebezpečný dezert.
@Rennate geniálne, prekrásne, rozprávkové......šľahačka, čokoláda, čo viac si človek môže priať?
Vývoj jde stále dopředu. Vidím to tak, že použitý produkt je v tomto případě ten první odkaz:
Želatinový ztužovač za studena:
www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/ze...
Další želatiny /na sladko/:
www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/ze...
www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/ze...
Smetana fix:
www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/zt...
Foto surovin by to hezky upřesnilo, ale neva, dojdeme tam i skrze komenty.
Zákusok je aj na vzhľad lákavý,nie je prekombinovaný!
Veľká noc už bude aj s tvojim krásnym koláčikom.