Čokoládový trojboj (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Tri druhy čokolády v jednej kocke.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
  2. Maslo, cukor a žĺtka vyšľaháme do peny.
  3. Čokoládu rozpustíme nad vo vodnom kúpeli.
  4. Rozpustenú čokoládu zašľaháme do maslovej hmoty, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, striedavo primiešavame so snehom.
  5. Hotové cesto vylejeme na menší plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C 15 - 20 minút.
  6. Pripravíme čokoládové krémy, ktoré postupne budeme pridávať na korpus. Postup si ukážeme na bielej čokoláde. Začíname krémom z horkej čokolády. Šľahačku vyšľaháme, pridáme rozpustenú horkú čokoládu.
  7. Stužovač za studena Dr.Oetker http://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/prisady-na-peceni/zelatina/zelatinovy-ztuzovac.html rozmiešame vo vode, pridáme časť čokoládovej šľahačky, metličkou zapracujeme a vlejeme do zvyšnej šľahačky, takto postupne pripravíme aj krém z mliečnej a bielej čokolády.
  8. Hotový krém z horkej čokolády vylejeme na vychladnutý korpus, kým pripravíme krém z mliečnej čokolády, koláč dáme do chladničky, aby trocha stuhol, a pokračujeme ďalšou vrstvou krému z mliečnej čokolády a nakoniec krém z bielej čokolády. Dáme stuhnúť do chladničky. Pripravíme si polevu ganache. Šľahačku zohrejeme, pridáme nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť, premiešame a hotovú polevu nalejeme na koláč, posypeme stúhanou bielou čokoládou a necháme stuhnúť.
  9. Krájame na kocky.