Čokoládový krém a citrónový sorbet

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Čokoládový krém: Oddelíme bielky a žĺtky. Žĺtky vymiešame s dvoma lyžicami cukru a amarettom nad parou do husta. Stiahneme z ohňa a postupne pridávame roztopenú čokoládu, maslo, z bielka a cukru vyšľahaný sneh a nakoniec dobre schladenú šľahačku. Medzi každou surovinou krém zľahka premiešavame. Necháme chladiť 4–5 hodín.
  2. Citrónový sorbet : Z vody, cukru a kôry uvaríme sirup, precedíme, prilejeme citrónovú šťavu a premiešame. Vložíme do mrazničky. Po pol hodine vyberieme a krátko premixujeme a opäť vložíme do mrazničky. Toto zopakujeme. Po poslednom zmixovaní pridáme vyšľahanú bielkovú penu.