Čokoládový krém a citrónový sorbet
Autor receptu: redakcia
Postup- Čokoládový krém: Oddelíme bielky a žĺtky. Žĺtky vymiešame s dvoma lyžicami cukru a amarettom nad parou do husta. Stiahneme z ohňa a postupne pridávame roztopenú čokoládu, maslo, z bielka a cukru vyšľahaný sneh a nakoniec dobre schladenú šľahačku. Medzi každou surovinou krém zľahka premiešavame. Necháme chladiť 4–5 hodín.
- Citrónový sorbet : Z vody, cukru a kôry uvaríme sirup, precedíme, prilejeme citrónovú šťavu a premiešame. Vložíme do mrazničky. Po pol hodine vyberieme a krátko premixujeme a opäť vložíme do mrazničky. Toto
zopakujeme. Po poslednom zmixovaní pridáme vyšľahanú bielkovú penu.
|