Foto: jenni
čokoládovo-mandľovo-kávový koláčik
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
0,5 hrnčeka |
|
0,5 hrnčeka |
|
0,5 hrnčeka |
|
2 ČL |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
2 ČL |
|
0,5 hrnčeka |
|
1 ks |
|
|
|
(posekaná) |
|
Postup
-
1
Banán si roztlačíme vidličkou. V jednej mise zmiešame sypké suroviny - múku, pášok do pečiva, kakao a cukor. Jablčný ocot zmiešame s mandľovým mliekom a vmiešame do sypkej zmesi.
- 2
Ďalej prilievame do zmesi olej, pridáme javorový sirup, kávu a na záver roztlačený banán. Cesto zmixujeme do hladka mixérom. Do cesta zapracujeme nasekané mandle a čokoládu.
- 3
Kruhovú formu na pečenie vymastíme rastlinným olejom, napríklad kokosovým a vysypeme kokosovou múčkou. Pečieme približne 40 minút. To, či je koláčik upečený kontrolujeme špajdľou. Pečieme pri 180 stupňoch. Koláč môžeme pri podávaný preliať napríklad javorovým sirupom alebo potretý pikantným džemom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám otázku: keď nemám mandľové mlieko, čím ho nahradiť?
Myslím, že sekanú čokoládu a sekané mandle treba pridať na konci po rozmixovaní, aby ostali kúsky čokolády a mandlí neporušené. :-)
Recept si ukladám doKK.
mandľové mlieko sa dá nahradiť rôznymi inými typmi rastlinných nápojov, ale myslím, že kravské, či kozie mlieko by malo byť tiež v poriadku :)