Čokoládový koláč

jenni - fotkajenni, 7. decembra 2013
Čokoládový koláč
Foto: jenni

čokoládovo-mandľovo-kávový koláčik

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
0,5 hrnčeka
0,5 hrnčeka
0,5 hrnčeka
2 ČL
3 PL
4 PL
2 ČL
0,5 hrnčeka
1 ks
 (posekaná)




Postup

  1. 1

    Banán si roztlačíme vidličkou. V jednej mise zmiešame sypké suroviny - múku, pášok do pečiva, kakao a cukor. Jablčný ocot zmiešame s mandľovým mliekom a vmiešame do sypkej zmesi.

  2. 2

    Ďalej prilievame do zmesi olej, pridáme javorový sirup, kávu a na záver roztlačený banán. Cesto zmixujeme do hladka mixérom. Do cesta zapracujeme nasekané mandle a čokoládu.

  3. 3

    Kruhovú formu na pečenie vymastíme rastlinným olejom, napríklad kokosovým a vysypeme kokosovou múčkou. Pečieme približne 40 minút. To, či je koláčik upečený kontrolujeme špajdľou. Pečieme pri 180 stupňoch. Koláč môžeme pri podávaný preliať napríklad javorovým sirupom alebo potretý pikantným džemom.

Diskusia k receptu

marienka44
@Jenni ,koláčik sa mi podľa zloženia páči, rada by som ho vyskúšala.
Mám otázku: keď nemám mandľové mlieko, čím ho nahradiť?
Myslím, že sekanú čokoládu a sekané mandle treba pridať na konci po rozmixovaní, aby ostali kúsky čokolády a mandlí neporušené. :-)
Recept si ukladám doKK.
jenni
ja som to mixovala len kvôli banánu, lebo som ho len jemne roztlačila vidličkou..zaobíde sa to aj bez mixovania celého cesta, potom by som odporúčala zmixovať iba banán s mliekom a takto to zapracovať do cesta vareškou. potom mandle aj čokoláda zostanú celé :)
mandľové mlieko sa dá nahradiť rôznymi inými typmi rastlinných nápojov, ale myslím, že kravské, či kozie mlieko by malo byť tiež v poriadku :)
babidka
Jeeeeeeej , dalsi krasny kolacik pre cokoholikov:-) A este aky zdravy! Nuz , tento si urcite upeciem co najskor . Vzdy mam pre kolace vycitky svedomia/ ked uz ich upeciem , tak si doprajem poriadnu davku / nale tento vyzera tak zdravo a nebude ho ani prilis vela ....
jerica
Hviezičky majú moje číslo 2 , to sú k Tvojmu receptu, kk je po ruke, kolonka "výborné" ja si ešte osviežim mojim marhuľovým lekvárom :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia