Čokoládový koláč

Autor receptu: jenni

čokoládovo-mandľovo-kávový koláčik

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Banán si roztlačíme vidličkou. V jednej mise zmiešame sypké suroviny - múku, pášok do pečiva, kakao a cukor. Jablčný ocot zmiešame s mandľovým mliekom a vmiešame do sypkej zmesi.
  2. Ďalej prilievame do zmesi olej, pridáme javorový sirup, kávu a na záver roztlačený banán. Cesto zmixujeme do hladka mixérom. Do cesta zapracujeme nasekané mandle a čokoládu.
  3. Kruhovú formu na pečenie vymastíme rastlinným olejom, napríklad kokosovým a vysypeme kokosovou múčkou. Pečieme približne 40 minút. To, či je koláčik upečený kontrolujeme špajdľou. Pečieme pri 180 stupňoch. Koláč môžeme pri podávaný preliať napríklad javorovým sirupom alebo potretý pikantným džemom.