Čokoládový koláč
Autor receptu: jenni
čokoládovo-mandľovo-kávový koláčik
8 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Banán si roztlačíme vidličkou.
V jednej mise zmiešame sypké suroviny - múku, pášok do pečiva, kakao a cukor.
Jablčný ocot zmiešame s mandľovým mliekom a vmiešame do sypkej zmesi.
- Ďalej prilievame do zmesi olej, pridáme javorový sirup, kávu a na záver roztlačený banán. Cesto zmixujeme do hladka mixérom. Do cesta zapracujeme nasekané mandle a čokoládu.
- Kruhovú formu na pečenie vymastíme rastlinným olejom, napríklad kokosovým a vysypeme kokosovou múčkou. Pečieme približne 40 minút. To, či je koláčik upečený kontrolujeme špajdľou. Pečieme pri 180 stupňoch. Koláč môžeme pri podávaný preliať napríklad javorovým sirupom alebo potretý pikantným džemom.